Σάλπες ψητές με ροζουλί σκορδαλιά

Η σημερινή μου μαγειρική πρόταση δεν έχει καμιά δυσκολία, σχεδόν δεν έχει συνταγή. Έχει όμως μια τσαχπινιά. Και αυτή δεν είναι άλλη από την ροζουλί σκορδαλιά που θα συνοδέψει τις ψητές σάλπες στο γκριλ. Αν μάλιστα εσείς έχετε τη δυνατότητα και το χρόνο, να ψήσετε τις σάλπες σας στα κάρβουνα, τότε ακόμα καλύτερα για το τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

Γενικώς επειδή στο σπίτι τρώμε τακτικά ψάρια, ψάχνω πολλές φορές πως θα κάνω κάτι διαφορετικό που θα τα συνοδεύσει και ειδικά τα ψητά. Έτσι αυτή τη φορά και ενώ έβγαζα από το ψυγείο τα λαχανικά για τη σαλάτα και ενώ έβραζαν και οι δυο πατάτες για την κλασική γνωστή σκορδαλιά, το μάτι μου έπεσε στο βάζο με τις λιαστές ντομάτες. Αυτό ήταν. Κατέβασα και τις ντομάτες, τις έχωσα με τις βρασμένες πατάτες στο μούλτι, έβαλα λαδόξιδο, φρέσκια ρίγανη και νάτηνε η ροζουλί σκορδαλιά μου, η οποία βεβαίως μπορεί να συνοδέψει οτιδήποτε θέλει την παρουσία του σκόρδου.

Σας συστήνω αυτή τη πικάντικη και αισθητικά όμορφη σκορδαλιά πολύ θερμά. Αν μάλιστα θελήσετε σε κάποια άλλη περίσταση τραπεζιού με φίλους, να έχετε ένα ντιπ εξαιρετικό για να βουτάτε τα κριτσινάκια σας, απλώς αφαιρείτε το σκόρδο και κάνετε τη δουλειά σας μια χαρά και κυρίως πολύ εύκολα και γρήγορα.

Υλικά ( για 3 άτομα )

  • 3 σάλπες
  • 2 πατάτες μεγαλούτσικες
  • 3-4 λιαστές ντομάτες
  • Παρθένο ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Ξερή ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λεμόνι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω πολύ καλά τις σάλπες, αφαιρώντας αρχικά τα λέπια. Μετά αφαιρώ τα εντόσθια και τη μαύρη μεμβράνη που έχουν στην κοιλιά τους. Τις ξεπλένω καλά, τις αλείφω με λάδι, τις αλατίζω και τις πασπαλίζω με ρίγανη ξερή.
  2. Ανάβω το γκριλ, τοποθετώ τα ψάρια μου σε σχάρα που ακουμπά σε ταψί στο οποίο έχω βάλει λίγο νερό και τα βάζω κάτω από το γκριλ. Τα ψήνω ώσπου να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
  3. Όσο ψήνονται τα ψάρια, καθαρίζω, κόβω σε κυβάκια και βράζω τις δυο πατάτες σε χαμηλή θερμοκρασία,χωρίς καθόλου αλάτι. Περίπου σε δέκα λεπτά είναι έτοιμες. Καθαρίζω και τις σκελίδες σκόρδου.
  4. Όπως είναι ζεστές τις μεταφέρω στο μούλτι, βάζω μέσα ψιλοκομμένες και τις λιαστές ντομάτες, τις σκελίδες σκόρδου,τα φυλλαράκια της φρέσκιας ρίγανης, ελαιόλαδο και λίγο ξύδι. Πατάω το μούλτι ώσπου να λιώσουν και να δέσουν όλα τα υλικά.
  5. Σερβίρω τις σάλπες αμέσως μόλις ψηθούν έχοντας στο πλάι τους την υπέροχη αυτή ροζουλί σκορδαλιά, αλλά και το γνωστό μας λαδολέμονο.

     

 

Καλή σας επιτυχία

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *