• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 0

Ρυζοχταποδοσαλάτα

By Dimitra Cherouvim · On 07/07/2016

Επειδή έχω βαρεθεί να τρώω μόνο εγώ στο σπίτι, τα δεύτερα μέρη του χταποδιού, ( κεφάλι-σακούλα και ακροπόδαρα ) και βεβαίως δεν πετάμε τίποτα, είπα να τα ψιλοκόψω και να τα “σετάρω”  μέσα σε ένα νόστιμο ρύζι, που θα φτιάξω με ότι βρω στο ψυγείο, συν μια σκελίδα σκόρδου, που θα δώσει την απαιτούμενη αψάδα στο φαγητό. Μικρά μαγειρικά τρικ που πολλές φορές φτιάχνουν ένα καινούργιο πιάτο που σίγουρα θα εκτιμηθεί απ’ την οικογένεια, αρκεί  η μαγείρισσα βάλει φαντασία, μαεστρία, αγάπη και υπομονή ακόμα και για ένα απρόβλεπτο πιάτο της τελευταίας στιγμής.
Μπορείτε φυσικά, να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα και με τα πλοκάμια του χταποδιού, όμως είναι προτιμότερο να τα κρατήσετε και  να τα προσφέρετε με λαδόξιδο σαν μεζεδάκι ένα βράδυ στην όμορφη και λουλουδιασμένη  βεράντα σας,  συνοδεία δροσερής μπύρας ή ούζου.

Υλικά ( για 2 μερίδες )

  • 1 φλ.τσ. ρύζι μακρύκοκκο
  • Τη βρασμένη σακούλα-κεφάλι και τα ακροπόδαρα ενός χταποδιού ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μερικές ελιές
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πάπρικα

20160706_0019

20160707_0001

Εκτέλεση

  1. Βάζω να βράσει το ρύζι σε μικρό κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά. Το βγάζω aldente.
  2. Όσο βράζει το ρύζι, κόβω σε κυβάκια το κολοκυθάκι, τη ντοματούλα, σε λωρίδες την πιπεριά και τη σκελίδα σκόρδου. Αφαιρώ και τα κουκούτσια από τις ελιές.
  3. Σε ένα τηγανάκι και με την εξής σειρά, βάζω το ψιλοκομμένο σκόρδο με αρκετό ελαιόλαδο, μιας και αυτό θα είναι το μόνο λάδι για τη σαλάτα μου, και το σοτάρω μόνο για 1 λεπτό.
  4. Στη συνέχεια το ψιλοκομμένο κολοκυθάκι, το σοτάρω και αυτό μόνο για 1 λεπτό, ακολουθεί η πιπεριά και αυτή για 1 λεπτό, το ψιλοκομμένο χταποδάκι με τις ελιές και τέλος η ντομάτα. Όλα αυτά μόνο 1 λεπτό σοτάρισμα το καθένα, τα θέλω “ζωντανά” στη σαλάτα. Αλατοπιπερώνω.
  5. Τέλος μεταφέρω όλα τα υλικά από το τηγανάκι στο σκεύος που ήδη έχω βάλει το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύω απαλά και σερβίρω με πράσινη σαλάτα.

20160707_0005

20160707_0006     20160707_0007

20160707_0008     20160707_0010

20160707_0011     20160707_0017

20160707_0019

Καλή σας επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοελιάκολοκυθάκιντομάταπάπρικαπιπεριάρύζισκόρδοχταπόδι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Παντζαροσαλάτα με μήλο και καρύδια

  • Σαλάτες

    Κέφαλος σαλάτα πολύχρωμη φανταστική

  • Σαλάτες

    Φασόλια σαλάτα με κολοκυθάκια και πικάντικη σος πιπεριάς

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License