Επειδή έχω βαρεθεί να τρώω μόνο εγώ στο σπίτι, τα δεύτερα μέρη του χταποδιού, ( κεφάλι-σακούλα και ακροπόδαρα ) και βεβαίως δεν πετάμε τίποτα, είπα να τα ψιλοκόψω και να τα “σετάρω” μέσα σε ένα νόστιμο ρύζι, που θα φτιάξω με ότι βρω στο ψυγείο, συν μια σκελίδα σκόρδου, που θα δώσει την απαιτούμενη αψάδα στο φαγητό. Μικρά μαγειρικά τρικ που πολλές φορές φτιάχνουν ένα καινούργιο πιάτο που σίγουρα θα εκτιμηθεί απ’ την οικογένεια, αρκεί η μαγείρισσα βάλει φαντασία, μαεστρία, αγάπη και υπομονή ακόμα και για ένα απρόβλεπτο πιάτο της τελευταίας στιγμής.
Μπορείτε φυσικά, να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα και με τα πλοκάμια του χταποδιού, όμως είναι προτιμότερο να τα κρατήσετε και να τα προσφέρετε με λαδόξιδο σαν μεζεδάκι ένα βράδυ στην όμορφη και λουλουδιασμένη βεράντα σας, συνοδεία δροσερής μπύρας ή ούζου.
Υλικά ( για 2 μερίδες )
- 1 φλ.τσ. ρύζι μακρύκοκκο
- Τη βρασμένη σακούλα-κεφάλι και τα ακροπόδαρα ενός χταποδιού ψιλοκομμένα
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- 1 μικρή ντομάτα
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μερικές ελιές
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πάπρικα
Εκτέλεση
- Βάζω να βράσει το ρύζι σε μικρό κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά. Το βγάζω aldente.
- Όσο βράζει το ρύζι, κόβω σε κυβάκια το κολοκυθάκι, τη ντοματούλα, σε λωρίδες την πιπεριά και τη σκελίδα σκόρδου. Αφαιρώ και τα κουκούτσια από τις ελιές.
- Σε ένα τηγανάκι και με την εξής σειρά, βάζω το ψιλοκομμένο σκόρδο με αρκετό ελαιόλαδο, μιας και αυτό θα είναι το μόνο λάδι για τη σαλάτα μου, και το σοτάρω μόνο για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια το ψιλοκομμένο κολοκυθάκι, το σοτάρω και αυτό μόνο για 1 λεπτό, ακολουθεί η πιπεριά και αυτή για 1 λεπτό, το ψιλοκομμένο χταποδάκι με τις ελιές και τέλος η ντομάτα. Όλα αυτά μόνο 1 λεπτό σοτάρισμα το καθένα, τα θέλω “ζωντανά” στη σαλάτα. Αλατοπιπερώνω.
- Τέλος μεταφέρω όλα τα υλικά από το τηγανάκι στο σκεύος που ήδη έχω βάλει το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύω απαλά και σερβίρω με πράσινη σαλάτα.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply