Ρύζι με διάφορα λαχανικά

Θα μπορούσε να λέγεται σπανακόρυζο ή κρεμμυδόρυζο ή καροτόρυζο ή πρασόρυζο ή λαχανόρυζο ή ραπανόρυζο ίσως; Τίποτα απ’ αυτά και όλα αυτά μαζί. Ένα ρύζι με τουρλού λαχανικά ή ό,τι υπάρχει στο ψυγείο και το αποτέλεσμα εκπληκτικά γευστικό. Το λίγο λάχανο που ξέμεινε στο ψυγείο, το ένα καρότο ή κρεμμύδια που πρέπει να φύγουν, τα δυο τελευταία ραπανάκια μην τα προσπερνάτε. Δίνουν εκπληκτικά μαγειρικά αποτελέσματα για οικογενειακά απλά τραπεζώματα ή για δυο άτομα. Αυτά τα λίγα για σήμερα. Σας χαιρετώ με αγάπη και έννοια για σας και την κουζίνα σας. Φιλάκια!

Υλικά (ποσότητες κατ’ εκτίμηση – δική σας – )

  • 100 γρ. ρύζι σπυρωτό
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1-2 καρότα
  • 1 ή 1/2 πράσο, το άσπρο μέρος
  • Λίγο λάχανο
  • 2-3 ραπανάκια – δίνουν χρώμα, ποικιλία και γεύση
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κουρκουμά
  • Κάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι, πολύ λεμόνι

Εκτέλεση

  • Πλένω καλά όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβω, εκτός απ’ το σπανάκι.

  • Τα ρίχνω όλα μαζί σε φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα με μπόλικο ελαιόλαδο. Σοτάρω καλά ώσπου να μαραθούν.

  • Ρίχνω στο κέντρο των μαραμένων λαχανικών το ρύζι. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω κουρκουμά και κάρι. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω λίγο νερό.

  • Κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και αφήνω να γίνει το φαγητό, ώσπου να είναι αλντέντε το ρύζι.

  • Αυτά τα ολίγα, τα εύκολα, τα υγιεινά, τα γευστικά.

Καλή σας απόλαυση

Comments

2 responses to “Ρύζι με διάφορα λαχανικά”

  1. fotini vatsithianou

    Πολύ ωραία συνταγή σάς ευχαριστώ γειάς τα χέρια σάς

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Ευχαριστώ κι’ εγώ αγαπητή Φωτεινή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *