Θα μπορούσε να λέγεται σπανακόρυζο ή κρεμμυδόρυζο ή καροτόρυζο ή πρασόρυζο ή λαχανόρυζο ή ραπανόρυζο ίσως; Τίποτα απ’ αυτά και όλα αυτά μαζί. Ένα ρύζι με τουρλού λαχανικά ή ό,τι υπάρχει στο ψυγείο και το αποτέλεσμα εκπληκτικά γευστικό. Το λίγο λάχανο που ξέμεινε στο ψυγείο, το ένα καρότο ή κρεμμύδια που πρέπει να φύγουν, τα δυο τελευταία ραπανάκια μην τα προσπερνάτε. Δίνουν εκπληκτικά μαγειρικά αποτελέσματα για οικογενειακά απλά τραπεζώματα ή για δυο άτομα. Αυτά τα λίγα για σήμερα. Σας χαιρετώ με αγάπη και έννοια για σας και την κουζίνα σας. Φιλάκια!
Υλικά (ποσότητες κατ’ εκτίμηση – δική σας – )
- 100 γρ. ρύζι σπυρωτό
- 200 γρ. σπανάκι
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1-2 καρότα
- 1 ή 1/2 πράσο, το άσπρο μέρος
- Λίγο λάχανο
- 2-3 ραπανάκια – δίνουν χρώμα, ποικιλία και γεύση
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κουρκουμά
- Κάρι
- Ελαιόλαδο
- Λεμόνι, πολύ λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλένω καλά όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβω, εκτός απ’ το σπανάκι.
- Τα ρίχνω όλα μαζί σε φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα με μπόλικο ελαιόλαδο. Σοτάρω καλά ώσπου να μαραθούν.
- Ρίχνω στο κέντρο των μαραμένων λαχανικών το ρύζι. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω κουρκουμά και κάρι. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω λίγο νερό.
- Κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και αφήνω να γίνει το φαγητό, ώσπου να είναι αλντέντε το ρύζι.
- Αυτά τα ολίγα, τα εύκολα, τα υγιεινά, τα γευστικά.
Καλή σας απόλαυση
Leave a Reply