Ρεβίθια με λιαστές ντομάτες και δενδρολίβανο

Μπορεί άραγε μια απλή ρεβιθάδα στο φούρνο να γίνει πιο νόστιμη απ’ ότι συνήθως; Ναι, και βέβαια μπορεί! Αρκούν μερικές λιαστές ντομάτες, αρκετό δενδρολίβανο και να την η διαφορά. Το απλό και ταπεινό ρεβίθι αποκτά μια άλλη γευστική νότα που το κάνει ενδιαφέρον και λαχταριστό, ακόμα και για αυτούς που δεν είναι λάτρεις των οσπρίων. Αυτή λοιπόν είναι η αποψινή μαγειρική πρόταση, που σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

Υλικά ( για 4 μερίδες )

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 2 πράσα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • Αρκετές σκελίδες σκόρδου
  • 10-12 λιαστές ντομάτες
  • Φρέσκο δενδρολίβανο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

20160225_0003

Εκτέλεση

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζω τα ρεβίθια σε κρύο νερό να μουλιάσουν.
  2. Το επόμενο πρωί τα βράζω περίπου για 30-35 λεπτά, όσο να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Προς το τέλος τα αλατίζω.
  3. Όσο βράζουν τα ρεβίθια, καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες τα πράσα, στις σκελίδες σκόρδου και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  4. Κατεβάζω τα ρεβίθια από τη φωτιά, χύνω το νερό τους και τα βάζω σε πλατιά κατσαρόλα με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ρίχνω μέσα όλα τα ψιλοκομμένα υλικά, πασπαλίζω με φυλλαράκια δενδρολίβανου, ανακατεύω απαλά και προσθέτω και τις λιαστές ντομάτες. Περιχύνω με αρκετό λάδι και αλατοπιπερώνω όλα τα υλικά μου.
  5. Ψήνω τη ρεβιθάδα με σκεπασμένη την κατσαρόλα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά αφαιρώ το καπάκι και συνεχίζω το ψήσιμο μόλις για 2-3 λεπτά για να πάρουν τα ρεβίθια ένα χρυσαφί χρώμα.

20160225_0006 20160225_0009 20160225_0011 20160225_0015

Καλή σας επιτυχία

Comments

2 responses to “Ρεβίθια με λιαστές ντομάτες και δενδρολίβανο”

  1. vatsithianou fotini

    Μπράβο συνεχίστε έτσι!!!

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Ευχαριστώ πολύ Φωτεινή! Ό,τι μπορώ κάνω.

Leave a Reply to vatsithianou fotini Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *