• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Όσπρια 2

Ρεβίθια με λιαστές ντομάτες και δενδρολίβανο

By Dimitra Cherouvim · On 25/02/2016

Μπορεί άραγε μια απλή ρεβιθάδα στο φούρνο να γίνει πιο νόστιμη απ’ ότι συνήθως; Ναι, και βέβαια μπορεί! Αρκούν μερικές λιαστές ντομάτες, αρκετό δενδρολίβανο και να την η διαφορά. Το απλό και ταπεινό ρεβίθι αποκτά μια άλλη γευστική νότα που το κάνει ενδιαφέρον και λαχταριστό, ακόμα και για αυτούς που δεν είναι λάτρεις των οσπρίων. Αυτή λοιπόν είναι η αποψινή μαγειρική πρόταση, που σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

Υλικά ( για 4 μερίδες )

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 2 πράσα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • Αρκετές σκελίδες σκόρδου
  • 10-12 λιαστές ντομάτες
  • Φρέσκο δενδρολίβανο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

20160225_0003

Εκτέλεση

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζω τα ρεβίθια σε κρύο νερό να μουλιάσουν.
  2. Το επόμενο πρωί τα βράζω περίπου για 30-35 λεπτά, όσο να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Προς το τέλος τα αλατίζω.
  3. Όσο βράζουν τα ρεβίθια, καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες τα πράσα, στις σκελίδες σκόρδου και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  4. Κατεβάζω τα ρεβίθια από τη φωτιά, χύνω το νερό τους και τα βάζω σε πλατιά κατσαρόλα με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ρίχνω μέσα όλα τα ψιλοκομμένα υλικά, πασπαλίζω με φυλλαράκια δενδρολίβανου, ανακατεύω απαλά και προσθέτω και τις λιαστές ντομάτες. Περιχύνω με αρκετό λάδι και αλατοπιπερώνω όλα τα υλικά μου.
  5. Ψήνω τη ρεβιθάδα με σκεπασμένη την κατσαρόλα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά αφαιρώ το καπάκι και συνεχίζω το ψήσιμο μόλις για 2-3 λεπτά για να πάρουν τα ρεβίθια ένα χρυσαφί χρώμα.

20160225_0006 20160225_0009 20160225_0011 20160225_0015

Καλή σας επιτυχία

αλάτιδενδρολίβανοελαιόλαδοκρεμμύδιντομάταπιπέριπράσορεβίθισκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Όσπρια

    Φασόλια “σαγανάκι” φούρνου

  • Όσπρια

    Ρεβίθια με κρεμμυδάκια, πράσο και καρότο

  • Όσπρια

    Φαβοκεφτέδες – Αμοργός

2 Comments

  • vatsithianou fotini says: 05/05/2021 at 6:29 pm

    Μπράβο συνεχίστε έτσι!!!

    Reply
    • Δήμητρα Χερουβείμ says: 05/05/2021 at 7:16 pm

      Ευχαριστώ πολύ Φωτεινή! Ό,τι μπορώ κάνω.

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License