Πιπεριές, τοματίνια, κρέμα τυριού

Πράσινο, κόκκινο, άσπρο. Σαν σε παλέτα ζωγράφου ή σαν μαγειρικό χρωματικό παιχνίδισμα. Το πράσινο της πιπεριάς, το κόκκινο της μικρής ντομάτας, το άσπρο της κρέμας τυριού. Όλα μαζί, μαζί και το σκορδάκι και ο φρέσκος δυόσμος,  σε σωστές αναλογίες και έντονες χρωματικές αντιθέσεις, συνθέτουν το σημερινό μου ζεστό ορεκτικό. Δε θα χρησιμοποιήσω κοσμητικά επίθετα για να σας πείσω για το γευστικό αποτέλεσμα.  Θα αφήσω να σας πείσουν τα ίδια τα υλικά και κυρίως οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τη σχετική ανάρτηση.

20160823_0005.jpg-c+l

Υλικά ( για 2 ή 4 άτομα )

  • 2 πράσινες πιπεριές μεσαίο μέγεθος
  • 1 συσκευασία κρέμα τυριού (ουδέτερη γεύση) 150 γρ.
  • Μερικά τοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • Αλάτι, πάπρικα ή αν προτιμάτε μαύρο πιπέρι

20160823_0001

Εκτέλεση

  1. Πλένω και κόβω κατά μήκος τις 2 πιπεριές. Αφαιρώ τα σπόρια τους.
  2. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύω καλά την κρέμα τυριού με την πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδου, λίγο ελαιόλαδο, περίπου 1-2 κ.γ. και μερικά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου. Αλατίζω ελαφρά.
  3. Λαδώνω καλά τα 4 μισά πιπεριάς και μοιράζω την κρέμα τυριού σε αυτά.
  4. Πλένω τα τοματίνια και αφαιρώ ένα μικρό μέρος απ’ την πλευρά που είναι το κοτσάνι τους. Αυτήν την πλευρά θα χώσω μέσα στην κρέμα τυριού γιατί από κει θα βγούν και λίγα ζουμάκια.
  5. Βάζω τις πιπεριές σε πυρεξάκι, πασπαλίζω με πάπρικα, ρίχνω επιπλέον λίγο ελαιόλαδο και τοποθετώ το πυρεξάκι σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Ψήνω στον αέρα, στους 200 βαθμούς, περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και ώσπου να ροδοκοκκινίσουν τα υλικά.
  6. Σερβίρω τις πιπεριές ζεστές ή και σε θερμοκρασία δωματίου.

20160823_0010 20160823_0012 20160823_002020160823_0022

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *