Πέστροφες, τσιπούρα με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

Πρόταση είναι δεν είναι συνταγή, αν και ακολουθούν οδηγίες, αλλά να και για να μην έχω μαγειρική και την επόμενη μέρα, έχωσα σε μεγάλο ταψί φούρνου, δυο πέστροφες, μια τσιπούρα, μπόλικη και πλούσια σάλτσα ντομάτας και ιδού το φαγητό μας νοστιμότατο, εύκολο, γρήγορο και… μακριά απ’ την κουζίνα the day after.

Υλικά (για 3-4 καλές μερίδες)

  • 2 μεγάλες πέστροφες
  • 1 μεγάλη τσιπούρα
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Σκελίδες σκόρδου
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου. Κόβω όλα τα υλικά σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζω στο μίνι πίμερ και τα πολτοποιώ, αλλά όχι να γίνουν αλοιφή.

     

  • Βάζω σε μεγάλο ταψί τη σάλτσα, αλατοπιπερώνω και τοποθετώ τα ψάρια μου, καθαρισμένα απ’ τον ψαρά. Ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο, Πασπαλίζω με φύλλα θυμαριού, βάζω και τα φύλλα δάφνης.

  • Βάζω το ταψί σκεπατσμένο, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, και ψήνω στον αέρα, στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρώ το καπάκι και ψήνω τα ψάρια άλλα δέκα λεπτά έχοντας ανεβάσει τη θερμοκρασία στους 300, όσο να πάρουν χρώμα τα ψάρια και η σάλτσα.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *