Τόση απλή η σημερινή συνταγή και τόσο νόστιμη που μιλούν οι φωτογραφίες, με μόνη ένδειξη το “χωρίς λόγια”.
Υλικά ( για 2-3 καλές μερίδες )
- 1 παλαμίδα του κιλού
- Πολλές σκελίδες σκόρδου
- Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- Φρέσκα μυρωδικά, όπως δενδρολίβανο και ρίγανη
- Λεμόνι
- Αλάτι
- Αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
- Καθαρίζω την παλαμίδα, την τοποθετώ σε μεγάλο αντικολλητικό χαρτί, τη λαδώνω, αλατίζω, βάζω στην κοιλιά της και τριγύρω τα μυρωδικά και τις σκελίδες σκόρδου. Την κλείνω καλά με το αντικολλητικό χαρτί και τυλίγω το δεματάκι σφιχτά σε αλουμινόχαρτο.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς περίπου για 55-60 λεπτά, πάντα ανάλογα με το φούρνο.
- Ανοίγω τα περιτυλίγματα και βάζω την παλαμίδα κάτω απ’ το γκρίλ, σε απόσταση ασφαλείας, για να πάρει χρώμα.
- Τη σερβίρω ζεστή με πυκνό λαδολέμονο και ζεστή σαλάτα λαχανικών που έχω ήδη ψήσει στο γκριλ.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply