Απλά και νόστιμα πράγματα. Είχαν περισσέψει μερικά ντοματίνια, κολοκυθάκια baby και μια μελιτζάνα από το ρατατούι. Έτσι λοιπόν, μαζί με ένα καρότο και δυο ξερά κρεμμύδια, έφτιαξα μια σπέσιαλ ζεστή σαλάτα ψητών λαχανικών, αφού πρώτα αλάτισα, ράντισα και ανακάτεψα πολύ καλά με ελαιόλαδο και τρεις γεμάτες κουταλιές της σούπας πετιμέζι, όλα τα υλικά μου. Γλύκα σκέτη. Σαλάτα που πάει με όλα και πάει παντού.
Υλικά (για 2 άτομα)
- Μερικά ντοματίνια
- Κολοκυθάκια baby
- 1 μελιτζάνα μέτρια
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 καρότο
- Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- 3 κ.σ. γεμάτες πετιμέζι
- Φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι και μια τσιμπιά κύμινο
Εκτέλεση
- Καθαρίζω τα κρεμμύδια και το καρότο. Κόβω τα κρεμμύδια στα δύο, το καρότο σε μπαστουνάκια και τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες.
- Πλένω καλά τα ντοματίνια και τα κολοκυθάκια.
- Τα βάζω όλα σε ένα μεγάλο μπολ τα αλατίζω, τα ραντίζω με το ελαιόλαδο και το πετιμέζι και τέλος ρίχνω μια τσιμπιά κύμινο. Ανακατεύω καλά και τα βάζω σε ένα ταψί φούρνου.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, περίπου για μισή ώρα ή ώσπου να πάρουν χρώμα.
- Τα βάζω ζεστά σε σαλατιέρα, τα ραντίζω και πάλι με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζω με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply