Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με τυρί

Θυμάστε τα αφράτα κεφτεδάκια μαρέγκας; Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα για τα αντίστοιχα αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου μαρέγκας, γεμιστά με τυρί. Γίνονται γρήγορα, εύκολα και τρώγονται επίσης γρήγορα και εύκολα. Επειδή το στήθος του κοτόπουλου είναι ένα ουδέτερο σε γεύση κρέας, ο κιμάς του αντέχει αρκετό αλατοπίπερο και πάπρικα. Συνοδεύω με πράσινη σαλάτα. Ιδανικό το βραστό al dente μπρόκολο.

Υλικά (για 4 μεγάλα μπιφτέκια)

  1. 500 γρ. κιμάς από στήθος κοτόπουλου
  2. 1 αβγό
  3. Κεφαλογραβιέρα
  4. Τριμμένη φρυγανιά ή παξιμάδι
  5. Φρέσκια ρίγανη
  6. Ελαιόλαδο
  7. Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα πικάντικη, κουρκουμά

Εκτέλεση

  • Βάζω τον κιμά σε μπολ, προσθέτω τρεις κουταλιές της σούπας φρυγανιά, το αλατοπίπερο, την πάπρικα, τον κουρκουμά, ελάχιστο ελαιόλαδο, τον κρόκο του αβγού και τα φυλλαράκια της φρέσκιας ρίγανης. Ανακατεύω και ζυμώνω.

  • Προσθέτω και το ασπράδι του αβγού χτυπημένο σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Ανακατεύω προσεχτικά και ζυμώνω όλα τα υλικά για λίγο. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον τριάντα λεπτά. Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.

  • Βγάζω το μείγμα κιμά από το ψυγείο, παίρνω ένα μέρος απ’ τον κιμά, πλάθω ένα μεγάλο μπιφτέκι, βυθίζω στο κέντρο του ένα μπαστούνι κεφαλογραβιέρας και το φορμάρω έτσι ώστε το τυρί να κλειστεί καλά μέσα στο μείγμα.

  • Τοποθετώ τα τέσσερα μακρόστενα μπιφτέκια, τα οποία τα έχω πανάρει με την τριμμένη φρυγανιά, σε αντικολλητικό λαδωμένο χαρτί και ψήνω στον αέρα στους 220 βαθμούς για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.Περιχύνω τα μπιφτέκια με λαδολέμονο στο οποίο έχω προσθέσει 1-2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό.

  • Σερβίρω με μπρόκολο, φρέσκο χωριάτικο ψωμί και λευκό κρασί.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *