Κεφτεδάκια μαρέγκας τα αφράτα

Λοιπόν Μαράκι θα σου πω ένα μυστικό. Ένα μυστικό για τα πιο αφράτα κεφτεδάκια που έφτιαξα ποτέ και που τα έφαγα βεβαίως με μεγάλη ικανοποίηση. Τι πού το έμαθα το μυστικό; Από τον σεφ κοριτσάκι μου, ναι ναι τον τηλεοπτικό , που όταν έφαγε τα κεφτεδάκια του μαθητευόμενου μάγου, συγγνώμη, του μαθητευόμενου μάγειρα ήθελα να πω, και τα βρήκε κάπως σκληρά, τον ρώτησε με τη σιγουριά ότι ο μαθητευόμενος θα γνώριζε το μαγικό και εύκολο tip. “Παιδί μου έβαλες στον κιμά μαρέγκα;”
Το παιδί μας που λες Μαράκι μου, έμεινε σύξυλο γιατί βεβαίως που να ήξερε για την μαρέγκα που την ήξερε μόνο απ’ το αβγολέμονο και κάτι γλυκά της μαμάς.
Εγώ όμως Μαράκι μου, με τις κεραίες μου στην τσίτα, το έπιασα στον αέρα το “μυστικό”, το έχωσα στα κεφτεδάκια μου και τα απολαύσαμε το μεσημέρι με μεγάλη όρεξη και ικανοποίηση.
Και κοίτα να σου πω. Ε, αυτό το μυστικό ας μείνει μεταξύ μας, Μην το κάνεις βούκινο.

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο με λίγο λίπος
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 αβγό – ξεχωρίζω τον κρόκο από το ασπράδι
  • 2-3 φέτες ξερό ψωμί μουλιασμένο χωρίς την κόρα του
  • Φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και δυόσμου
  • 1 κ.σ. ανάμεικτα – μαύρο πιπέρι, γλυκιά και καπνιστή πάπρικα
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση 

  • Βάζε το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια στο μούλτι μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Το αλέθω καλά, ώσπου να γίνει αλοιφή.

     

  • Ψιλοκόβω τα αρωματικά, ρίγανη και δυόσμο.

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά, το μουλιασμένο ψωμί καλά στραγγισμένο, τον κρόκο αβγού, το κρεμμύδι, τα αρωματικά βότανα, τις πάπρικες, το αλάτι και το σφηνάκι μαστίχας. Ανακατεύω και ζυμώνω όλα τα υλικά.

  • Σε ένα βαθύ πιάτο κτυπώ σε μαρέγκα το ασπράδι του αβγού. Όταν δω ότι η μαρέγκα στέκεται, τη βάζω και την ενσωματώνω προσεκτικά στο μείγμα του κιμά με λίγες κινήσεις.

  • Καλύπτω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο ως την ώρα που θα φτιάξω τα κεφτεδάκια. Τουλάχιστον μια ώρα.
  • Πλάθω τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνω και τα ρίχνω στο τηγάνι σε λάδι που έχει κάψει καλά. Αφήνω να ροδίσουν από την μία πλευρά και τα γυρίζω από την άλλη.

  • Συνοδεύω τα κεφτεδάκια με σαλάτα και γιαούρτι στο οποίο έχω προσθέσει μια μεγάλη κουταλιά σούπας σάλτσα έτοιμη που έτυχε να έχω, τομάτας-μαστίχας-δυόσμου.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη με αυτά τα εκπληκτικά αφράτα κεφτεδάκια

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *