Μελιτζάνες γεμιστές της Δήμητρας

Τις μελιτζάνες τις αγαπώ και μπορώ να πω ότι με εμπνέουν ώστε να μην κάνω συνέχεια τις ίδιες κλασικές συνταγές. Έτσι και σήμερα και έχοντας παίξει (στο μυαλό μου) με διάφορα καθημερινά υλικά, έφτιαξα αυτό το πιάτο και απλά του έδωσα το όνομα μου. Αν βρείτε κάπου αυτήν τη συνταγή, καταγεγραμμένη προ της 4ης Ιουλίου 2017, παρακαλώ ενημερώστε με και εγώ θα σας φιλέψω αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό φαγητό.

Υλικά (για 4 καλές μερίδες)

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες στο ίδιο μέγεθος
  • 1 στήθος κοτόπουλο φιλέτο
  • 1/2 κιλό ντοματίνια
  • 1 μπολ φέτα πικάντικη χοντροκομμένη
  • 5-6 ή και παραπάνω σκελίδες σκόρδου
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Πάπρικα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βεγκέτα (προαιρετικά)
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Αφαιρώ τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τις πλένω καλά, με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρώ ένα καπάκι κατά μήκος τους και τέλος με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρώ προσεχτικά αρκετή από τη σάρκα τους, αλλά να μην τις λεπτύνω πολύ. Αν τα καπάκια βγήκαν κάπως χοντρά, αφαιρώ και από αυτά μέρος από τη σάρκα τους, την οποία βάζω σε ένα μπολ και την ψιλοκόβω. Αφήνω το μπολ στην άκρη.

  • Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου, όσο περισσότερες τόσο καλύτερα και τις πολτοποιώ. Κόβω το στήθος σε λωρίδες και κάθε λωρίδα σε κυβάκια.

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω αρκετό ελαιόλαδο με τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου. Τις σοτάρω 1-2 λεπτά και αμέσως προσθέτω και τα κυβάκια του στήθους. Σοτάρω και αυτά ώσπου να αλλάξει το χρώμα τους και προσθέτω περίπου το 1/3 από την ψιλοκομμένη ψίχα μελιτζάνας. Ανακατεύω προσεχτικά και απαλά ώστε όλα τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους, σε χαμηλή φωτιά.

  • Τέλος και αφού έχω σβήσει τη φωτιά προσθέτω την φέτα, την πάπρικα, την βεγκέτα τη ζάχαρη και πολλά φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι. Αλάτι δεν βάζω καθόλου. Το αντικαθιστά η πικάντικη φέτα, η αψάδα του σκόρδου και της μελιτζάνας. Ανακατεύω καλά.

  • Σε ένα ταψάκι τακτοποιώ τις μελιτζάνες μου, μοιράζω το μείγμα κοτόπουλου, φέτας, σκόρδου σε αυτές και τις σκεπάζω. Ρίχνω γύρω γύρω το μισό κιλό ντοματίνια, τα οποία έχω πλύνει προηγουμένως πολύ καλά και στεγνώσει. Με ένα μυτερό μαχαιράκι τα έχω τρυπήσει (ένα τσακ) 1-2 φορές. Περιχύνω το ταψί μου με αρκετό ελαιόλαδο και το βάζω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 1 περίπου ώρα.

  • Με ένα μαχαιράκι ελέγχω τις μελιτζάνες να δω αν έχουν ψηθεί και βγάζω το ταψί από το φούρνο. Τα ντοματίνια θα ψηθούν τέλεια και μαζί με το ελαιόλαδο θα κάνουν μια καταπληκτική σάλτσα με το ζουμί της οποίας θα ραντίσω την ψημένη γέμιση κάθε μελιτζάνας.

  • Σερβίρω με πράσινη σαλάτα.

Καλή σας επιτυχία

Comments

2 responses to “Μελιτζάνες γεμιστές της Δήμητρας”

  1. Eleni foti

    Μου αρεσει θα το φτοιξω καποια στιγμή

    1. Ελένη να τις φτιάξεις και περιμένω εντυπώσεις. Άρεσαν πολύ στο σπίτι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *