Ένα υπέροχο, γρήγορο, διαφορετικό ορεκτικό με φίνα γεύση και δυνατό άρωμα απ’ το φρέσκο θυμάρι και την καπνιστή πάπρικα.
Γίνεται άνετα και κυρίως πιάτο αν συνοδευτεί με πολλά ωμά ή βραστά λαχανικά, όπως έκανα εγώ. Σας το προτείνω θερμά!
Υλικά
- 1/4 λευκά μανιτάρια κάπως μεγάλα
- 1/2 ματσάκι σπαράγγια άγρια ή και εμπορίου
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 λεμόνι
- Θυμάρι φρέσκο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. βεγκέτα
- Ελαιόλαδο
- Λίγο γιαούρτι στραγγιστό
- Φιλέ αμυγδάλου
Διαδικασία
- Αφαιρώ το ποδαράκι από τα μανιτάρια και με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρώ προσεχτικά και σάρκα απ’ την κοιλότητα τους.
- Ψιλοκόβω το εσωτερικό των μανιταριών, κόβω τις τρυφερές κορφές των σπαραγγιών σε μικρά κομμάτια. Κόβω το κρεμμύδι σε καρεδάκια.
- Σε δυνατή φωτιά βάζω ένα τηγάνι και σοτάρω μαζί όλα τα λαχανικά για έξι – επτά λεπτά και ανακατεύω καλά. Πασπαλίζω με την πάπρικα και τη βεγκέτα. Σβήνω με το χυμό του μισού λεμονιού. Προσθέτω φυλλαράκια απ’ το θυμάρι.
- Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία της γέμισης και γεμίζω τα μανιτάρια, τα οποία έχω τοποθετήσει σε μικρό και καλά λαδωμένο ταψάκι. Ρίχνω το χυμό μισού ή ολόκληρου λεμονιού.
- Καλύπτω τα μανιτάρια με μια κουταλιά γιαούρτι. Πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου και επίσης με πάπρικα.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 ή 220 βαθμούς ώσπου να γίνουν και να ροδίσει η επιφάνεια τους. Περίπου είκοσι λεπτά.
- Σερβίρω με διάφορα λαχανικά, όπως αβοκάντο, παντζάρι, καλαμπόκι και καρότο. Περιχύνω με ελαιόλαδο.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply