Μανιτάρια γεμιστά με σπαράγγια και κρεμμύδι

Ένα υπέροχο, γρήγορο, διαφορετικό ορεκτικό με φίνα γεύση και δυνατό άρωμα απ’ το φρέσκο θυμάρι και την καπνιστή πάπρικα.
Γίνεται άνετα και κυρίως πιάτο αν συνοδευτεί με πολλά ωμά ή βραστά λαχανικά, όπως έκανα εγώ. Σας το προτείνω θερμά!

Υλικά

  • 1/4 λευκά μανιτάρια κάπως μεγάλα
  • 1/2 ματσάκι σπαράγγια άγρια ή και εμπορίου
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. βεγκέτα
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο γιαούρτι στραγγιστό
  • Φιλέ αμυγδάλου

Διαδικασία

  • Αφαιρώ το ποδαράκι από τα μανιτάρια και με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρώ προσεχτικά και σάρκα απ’ την κοιλότητα τους.

  • Ψιλοκόβω το εσωτερικό των μανιταριών, κόβω τις τρυφερές κορφές των σπαραγγιών σε μικρά κομμάτια. Κόβω το κρεμμύδι σε καρεδάκια.

  • Σε δυνατή φωτιά βάζω ένα τηγάνι και σοτάρω μαζί όλα τα λαχανικά για έξι – επτά λεπτά και ανακατεύω καλά.  Πασπαλίζω με την πάπρικα και τη βεγκέτα. Σβήνω με το χυμό του μισού λεμονιού. Προσθέτω φυλλαράκια απ’ το θυμάρι.

  • Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία της γέμισης και γεμίζω τα μανιτάρια, τα οποία έχω τοποθετήσει σε μικρό και καλά λαδωμένο ταψάκι. Ρίχνω το χυμό μισού ή ολόκληρου λεμονιού.

  • Καλύπτω τα μανιτάρια με μια κουταλιά γιαούρτι. Πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου και επίσης με πάπρικα.

  • Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 ή 220 βαθμούς ώσπου να γίνουν και να ροδίσει η επιφάνεια τους. Περίπου είκοσι λεπτά.

  • Σερβίρω με διάφορα λαχανικά, όπως αβοκάντο, παντζάρι, καλαμπόκι και καρότο. Περιχύνω με ελαιόλαδο.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *