• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά 0

Λαζανάκι, ανθότυρος, μπέικον, σκόρδο

By Dimitra Cherouvim · On 09/08/2016

Η επικεφαλίδα της σημερινής συνταγής μου τα λέει όλα. Λαζανάκι, ανθότυρος, μπέικον, σκόρδο. Τα βασικά υλικά για μια γρήγορη, εύκολη βεβαίως και  γευστικότατη μακαρονάδα που δίνει άμεση λύση σε στιγμές μαγειρικής αμηχανίας και προβληματισμού στο καθημερινό, βασανιστικό  ερώτημα “τι μαγειρεύουμε σήμερα;”

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1/4 λαζανάκι
  • 150-200 γρ. ανθότυρο
  • 2-3 φέτες μπέικον καλής ποιότητας
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου
  • Φρέσκια ρίγανη ή ματζουράνα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • Αλάτι, καυτερή ή πικάντικη πάπρικα ή μαύρο πιπέρι

20160809_0005

Εκτέλεση

  • Βάζω το νερό να βράσει για τα λαζανάκια. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά μου, σε μεγάλο τηγάνι σοτάρω με αρκετό ελαιόλαδο τη μια ή δυο σκελίδες σκόρδου (το ζυμαρικό σηκώνει και τις δυο) ψιλοκομμένες, μαζί με το μπέικον που έχω κόψει σε μικρά κομμάτια. Το σοτάρισμα δεν πρέπει να κρατήσει πάνω από 2-3 λεπτά, όσο να αλλάξει ελαφρώς το χρώμα του μπέικον.

20160809_0007     20160809_0008

  • Σβήνω με το σφηνάκι κρασιού, κλείνω τη φωτιά και αμέσως ρίχνω τον ανθότυρο σπασμένο.
  • Αλατίζω ελάχιστα και ρίχνω την πάπρικα ή το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύω απαλά τα υλικά.
  • Χωρίς να σουρώσω τα λαζανάκια, τα μεταφέρω με τσιμπίδα και λίγα απ’ τα νερά τους στο τηγάνι με το μπέικον και το τυρί.

20160809_0010     20160809_0011

  • Σερβίρω αμέσως τα al dente ζεστά λαζανάκια πασπαλισμένα με τη φρέσκια ρίγανη ή ματζουράνα που δένει απίστευτα με την έτοιμη λαζανομακαρονάδα. Μην παραλείψετε αυτό το πασπάλισμα με τα φρέσκα μυρωδικά.

20160809_0015

Καλή σας επιτυχία

 

αλάτιανθότυροςελαιόλαδολαζανάκιμπέικονπάπρικαπιπέριρίγανησκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι σε σάλτσα τοματίνι και βασιλικού

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι βρούβας τα ταπεινά

  • Ζυμαρικά

    Σαλιγκάρια pasta-με κιμά και τυριά

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License