Λαχανόριζο με κοτόπουλο αβγολέμονο

Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε σας αλλά όταν αγοράζω λάχανο για σαλάτα, δεν καταφέρνω πάντα να το τελειώσω. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που αυτό που έχει μείνει και δεν είναι των πρώτων ημερών,  αποφασίζω και το φτιάχνω μαγειρευτό στην κατσαρόλα μόνο του ή με ό,τι υπάρχει στην κατάψυξη. Αυτό μου έτυχε και προχθές και χωρίς πολλές σκέψεις και με ένα μισό κοτόπουλο στην κατάψυξη, τα ένωσα, έφτιαξα και ένα αβγολέμονο, έδεσα τα νόστιμα υγρά των δυο βασικών υλικών μου και έβγαλα ένα φαγητό οικογενειακό για μεσημέρι βράδυ, μούρλια και γευστικότατο.

Υλικά

  • 1/2 κοτόπουλο
  • 1/2 λάχανο, περίπου 600 γρ.
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 100 γρ. ρύζι σπυρωτό
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 μεγάλο λεμόνι ή και 2
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Άνηθο

Διαδικασία

  • Καθαρίζω και κόβω σε φέτες και κυβάκια το κρεμμύδι και το καρότο.

  • Τα ρίχνω μαζί σε πλατιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σοτάρω καλά.

  • Προσθέτω το μισό κοτόπουλο και σοτάρω και από τις δυο πλευρές.

  • Αλατοπιπερώνω, ρίχνω ζεστό νερό και αφήνω να γίνει σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Καθαρίζω το λάχανο και πάνω σε ξύλο κοπής το κόβω σε φέτες.

  • Ρίχνω τις φέτες του λάχανου σε καυτό νερό και το ζεματάω μόνο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τις λωρίδες που σχηματίστηκαν. Σουρώνω.

  • Αφαιρώ απ’ την κατσαρόλα μου το κοτόπουλο και ρίχνω μαζί το ζεματισμένο λάχανο και το ρύζι. Προσθέτω ελάχιστο νερό και αφήνω σε χαμηλή θερμοκρασία να γίνουν.

  • Προσθέτω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φτιάχνω το αβγολέμονο, πασπαλίζω με άνηθο και σερβίρω το φαγητό ζεστό ζεστό και μελάτο.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *