Κοτόπουλο φούρνου με μια ιδιαίτερα γευστική σάλτσα λεμονιού και κρεμμυδιών. Αξίζει η δοκιμή.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο στα δύο μισά
- 3 λεμόνια
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- Σκόνη σκόρδου
- Πάπρικα καπνιστή
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- Μουστάρδα
- Φυλλαράκια θυμαριού
- Φυλλαράκια δίκταμου
Διαδικασία
- Πλένω καλά τα δυο λεμόνια και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Πλένω τα δυο κρεμμύδια και τα κόβω στη μέση.
- Τακτοποιώ τις φέτες του λεμονιού σε πυρέξ και από πάνω τα δυο μισά του κοτόπουλου. Βάζω και τα κρεμμύδια. Πασπαλίζω καλά τα υλικά με τη μουστάρδα, την πάπρικα, την σκόνη σκόρδου. Ρίχνω στο πυρέξ το ελαιόλαδο, το κρασί και το χυμό από το τρίτο λεμόνι. Ενδιάμεσα βάζω τα φυλλαράκια του θυμαριού και του δίκταμου.
- Βάζω το πυρέξ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς και ψήνω ώσπου να χρυσίσει η πέτσα του κοτόπουλου.
- Βγάζω το πυρέξ από το φούρνο. Ρίχνω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια, τις ψημένες φέτες λεμονιού, μια κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ και ελάχιστο ζουμί απ’ το πυρέξ. Χτυπώ καλά ώσπου να έχω μια πυκνή σάλτσα.
- Ρίχνω αυτή τη σάλτσα στο πυρέξ και ανακατεύω καλά με τα υπόλοιπα ζουμιά. Τακτοποιώ το κοτόπολο πάνω απ’ τη σάλτσα και το περιχύνω με αυτήν. Το γλασάρισμα τέλειο.
- Σερβίρω με σπυρωτό ρύζι.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply