• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κοτόπουλο 2

Στήθος κοτόπουλου με κολοκυθάκια σε πηχτή σάλτσα κρεμμυδιών

By Dimitra Cherouvim · On 13/09/2021

Τα πράγματα είναι απλά, τα υλικά απλά και οικονομικά, η διαδικασία απλή, το αποτέλεσμα όμως θεσπέσιο. Η μαγείρισσα θα χαρεί,  όλοι στην οικογένεια θα μείνουν ευχαριστημένοι απ’ αυτό το υπέροχο φαγητό που όλη η γλύκα του, αν και πρωταγωνιστές είναι κοτόπουλο και κολοκυθάκια, όλη η γλύκα του λοιπόν έγκειται σ’ αυτήν τη θεσπέσια σάλτσα ξηρών κρεμμυδιών που συνοδεύουν τους δυο πρωταγωνιστές της κατσαρόλας. Νομίζω ότι η εικόνα μιλάει, η όλη απλή διαδικασία μιλάει και σας προσκαλούν να τα δοκιμάσετε.

Υλικά 

  • 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο στα δυο
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μέτρια στο μέγεθος ή τόσα όσα χωράει η πλατιά κατσαρόλα σας
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη ξερή ρίγανη για πασπάλισμα στο τέλος

Διαδικασία

  • Χοντροκόβω τα κρεμμύδια και τα σοτάρω με αρκετό ελαιόλαδο για δυο τρία λεπτά, όχι παραπάνω. Προσθέτω μετά τα δυο κομμάτια του στήθους, σοτάρω καλά και σβήνω με το κρασί.

  • Αλατοπιπερώνω, ρίχνω ζεστό νερό ίσα να σκεπάζει τα υλικά, κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι της και χαμηλώνω πολύ τη φωτιά. Τα αφήνω όση ώρα χρειάζεται, ώσπου να μαλακώσουν και κυρίως να λιώσουν τα κρεμμύδια. Ενδιάμεσα ελέγχω τα υγρά του φαγητού.

  • Όση ώρα κοτόπουλο και κρεμμύδια σιγοβράζουν, πλένω καλά τα κολοκυθάκια μου, τα κόβω σε τέσσερα κομμάτια το καθένα και τα βάζω με ελαιόλαδο σε ρηχό ταψάκι στο φούρνο. Τα ψήνω στον 200 βαθμούς, αέρα απ’ τη μια πλευρά και μετά τα γυρίζω και απ’ την άλλη. Η όλη διαδικασία οκτώ με δέκα λεπτά. Ανάλογα με το φούρνο βεβαίως. Δεν πρέπει να λιώσουν.

  • Όταν δω ότι το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει, με ένα πιρούνι λιώνω τα κρεμμύδια μέσα στην κατσαρόλα, σπρώχνω το κοτόπουλο στην άκρη και βάζω προσεχτικά τα ψημένα κολοκυθάκια μου. Ανακινώ την κατσαρόλα ώστε η σάλτσα να πάει παντού, δοκιμάζω, αλατίζω αν χρειάζεται και κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι της. Τα αφήνω σκάρτα πέντε λεπτά, ώστε να ρουφήξουν τη γλύκα της παχύρευστης σάλτσας των κρεμμυδιών και του κοτόπουλου. Προαιρετικά πασπαλίζω με ξερή ρίγανη.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση… είναι απ’ τα φαγητά που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε.

αλάτιελαιόλαδοκολοκυθάκικοτόπουλοκρασίκρεμμύδιπιπέριρίγανη
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κοτόπουλο

    Στήθος κοτόπουλο – σελινόριζες αβγολέμονο

  • Κοτόπουλο

    Στήθος κοτόπουλο με ντοματίνια στο φούρνο + πέννες

  • Κοτόπουλο

    Μπουτάκια κοτόπουλο με κριθαράκι, βερίκοκα, τοματίνια, πιπεριές

2 Comments

  • vatsithianou fotini says: 13/09/2021 at 3:02 pm

    όλα τα λεφτά

    Reply
    • Δήμητρα Χερουβείμ says: 13/09/2021 at 3:07 pm

      Φανταστικό, γευστικότατο!

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License