Στήθος κοτόπουλου με κολοκυθάκια σε πηχτή σάλτσα κρεμμυδιών

Τα πράγματα είναι απλά, τα υλικά απλά και οικονομικά, η διαδικασία απλή, το αποτέλεσμα όμως θεσπέσιο. Η μαγείρισσα θα χαρεί,  όλοι στην οικογένεια θα μείνουν ευχαριστημένοι απ’ αυτό το υπέροχο φαγητό που όλη η γλύκα του, αν και πρωταγωνιστές είναι κοτόπουλο και κολοκυθάκια, όλη η γλύκα του λοιπόν έγκειται σ’ αυτήν τη θεσπέσια σάλτσα ξηρών κρεμμυδιών που συνοδεύουν τους δυο πρωταγωνιστές της κατσαρόλας. Νομίζω ότι η εικόνα μιλάει, η όλη απλή διαδικασία μιλάει και σας προσκαλούν να τα δοκιμάσετε.

Υλικά 

  • 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο στα δυο
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μέτρια στο μέγεθος ή τόσα όσα χωράει η πλατιά κατσαρόλα σας
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγη ξερή ρίγανη για πασπάλισμα στο τέλος

Διαδικασία

  • Χοντροκόβω τα κρεμμύδια και τα σοτάρω με αρκετό ελαιόλαδο για δυο τρία λεπτά, όχι παραπάνω. Προσθέτω μετά τα δυο κομμάτια του στήθους, σοτάρω καλά και σβήνω με το κρασί.

  • Αλατοπιπερώνω, ρίχνω ζεστό νερό ίσα να σκεπάζει τα υλικά, κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι της και χαμηλώνω πολύ τη φωτιά. Τα αφήνω όση ώρα χρειάζεται, ώσπου να μαλακώσουν και κυρίως να λιώσουν τα κρεμμύδια. Ενδιάμεσα ελέγχω τα υγρά του φαγητού.

  • Όση ώρα κοτόπουλο και κρεμμύδια σιγοβράζουν, πλένω καλά τα κολοκυθάκια μου, τα κόβω σε τέσσερα κομμάτια το καθένα και τα βάζω με ελαιόλαδο σε ρηχό ταψάκι στο φούρνο. Τα ψήνω στον 200 βαθμούς, αέρα απ’ τη μια πλευρά και μετά τα γυρίζω και απ’ την άλλη. Η όλη διαδικασία οκτώ με δέκα λεπτά. Ανάλογα με το φούρνο βεβαίως. Δεν πρέπει να λιώσουν.

  • Όταν δω ότι το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει, με ένα πιρούνι λιώνω τα κρεμμύδια μέσα στην κατσαρόλα, σπρώχνω το κοτόπουλο στην άκρη και βάζω προσεχτικά τα ψημένα κολοκυθάκια μου. Ανακινώ την κατσαρόλα ώστε η σάλτσα να πάει παντού, δοκιμάζω, αλατίζω αν χρειάζεται και κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι της. Τα αφήνω σκάρτα πέντε λεπτά, ώστε να ρουφήξουν τη γλύκα της παχύρευστης σάλτσας των κρεμμυδιών και του κοτόπουλου. Προαιρετικά πασπαλίζω με ξερή ρίγανη.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση… είναι απ’ τα φαγητά που πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε.

Comments

2 responses to “Στήθος κοτόπουλου με κολοκυθάκια σε πηχτή σάλτσα κρεμμυδιών”

  1. vatsithianou fotini

    όλα τα λεφτά

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Φανταστικό, γευστικότατο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *