Κοτόπουλο μαριναρισμένο με εσπεριδοειδή

Κοτόπουλο μαριναρισμένο με χυμό εσπεριδοειδών και μέλι… για την ακρίβεια άκρα κοτόπουλου μαριναρισμένα με χυμό εσπεριδοειδών και μέλι.
Τώρα τελευταία έχω βάλει πολύ στη ζωή και την κουζίνα μου, πορτοκάλια και λεμόνια. Όχι γιατί δεν τα είχα και στο παρελθόν αλλά να τώρα τα χρησιμοποιώ πολύ στη μαγειρική μου. Έχω ξανά ανακαλύψει τη γλύκα των μαγειρεμένων – ψημένων πορτοκαλιών και λεμονιών με τη σάρκα τους, κυρίως στο φούρνο.
Έτσι μετά το αρνάκι με τα πορτοκάλια, έφτιαξα τις προάλλες  και άκρα από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού που με την προσθήκη και του μελιού, το ψητό κοτόπουλο με τις πατατούλες κομμένες σαν για τηγάνισμα αλλά και τα κομμένα τοματίνια, ανέβηκε γευστικό επίπεδο.
Σας το προτείνω να το φτιάξετε και να το απολαύσετε!

       

Υλικά

  • Τα άκρα από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής
  • 2 πορτοκάλια σε φέτες + 1 πορτοκάλι χυμό
  • 1 λεμόνι + 1 λεμόνι χυμό
  • Πατάτες
  • Τοματίνια
  • Αλατοπίπερο + 1 κ.γ. βεγκέτα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Φτιάχνω τη μαρινάδα με το χυμό του πορτοκαλιού, του λεμονιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο, τη βεγκέτα και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά σε ένα βαζάκι και περιχύνω με αυτό το μείγμα τα άκρα του κοτόπουλο. Αυτό το κάνω από το προηγούμενο βράδυ ώστε το κρέας του κοτόπουλου να μαλακώσει και κυρίως να ρουφήξει όλη τη νοστιμιά της μαρινάδας. Βάζω το σκεύος που έχω το κοτόπουλο σκεπασμένο στο ψυγείο.

  • Το επόμενο πρωί το βγάζω απ’ το ψυγείο οπωσδήποτε μια ώρα πριν το ψήσιμο. Πλένω καλά και κόβω σε λεπτές φέτες τα πορτοκάλια και το λεμόνι.

  • Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σαν να πρόκειται να τις τηγανίσω. Κόβω στα δυο τα τοματίνια.

  • Απλώνω στο πυρέξ που θα ψήσω το φαγητό μου, τις φέτες πορτοκαλιών και λεμονιού.

  • Προσεχτικά τοποθετώ τα άκρα του κοτόπουλου πάνω απ’ τις φέτες.

  • Ενδιάμεσα βάζω τις πατάτες και τα τοματίνια. Περιχύνω με τη μαρινάδα.

  • Ψήνω αρχικά σε δυνατό φούρνο για 10λ. μόνο και μετά στους 150 βαθμούς, για όση ώρα χρειάζεται ώστε να χρυσίσουν κρέας και πατάτες.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *