• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά, Κοτόπουλο 2

Κοτόπουλο με μπάμιες

By Dimitra Cherouvim · On 20/08/2020

Ελάτε να φτιάξουμε ένα όμορφο, οικογενειακό και τελείως καλοκαιρινό φαγητό, όσο υπάρχουν οι φρέσκες μπάμιες δηλαδή. Έχουν τον μπελά τους οι μπάμιες για να καθαριστούν και να λιαστούν, αλλά είπαμε, ό,τι έχει κόπο και θέλει και χρόνο, σίγουρα αξίζει κάτι περισσότερο απ’ τα μαγειρικά “άρπα κόλλα”. Δεν χρειάζονται λόγια και άλλα σχόλια, φρέσκες μπάμιες απ’ τη λαϊκή ή το μανάβη σας χρειάζονται και υπομονή. Μεσημέρι και βράδυ η οικογένεια θα απολαύσει ένα γευστικότατο, μαμαδίστικο φαγάκι απ’ τα χεράκια σας.

Υλικά (4-6 μερίδες)

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ –  προαιρετικά
  • Μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να καθίσω σε σκιερή και όμορφη γωνιά του σπιτιού ή του κήπου για να καθαρίσω τις μπάμιες. Θέλουν υπομονή και χρόνο. Με κοφτερό μαχαιράκι κόβω προσεχτικά γύρω γύρω τον κώνο που είναι το κεφαλάκι της μπάμιας. Τις ξεβγάζω μια φορά, τις αραδιάζω σε ταψί, τις αλατίζω και ρίχνω αρκετό ξύδι. Τις ανακατεύω, τις ξαναστρώνω προσεχτικά και τις βάζω στον ήλιο περίπου για μια ώρα.

  • Κόβω το κοτόπουλο σε μερίδες, ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τα βάζω όλα μαζί σε χαμηλή και πλατιά κατσαρόλα. Αφήνω σε δυνατή φωτιά να φύγουν τα υγρά τους. Περιχύνω με ελαιόλαδο και σοτάρω.

  • Κατόπιν ρίχνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το σκόρδο.  Κλείνω την κατσαρόλα, έχοντας βάλει λίγο νερό και βράζω το κοτόπουλο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αλατίζω ελαφριά και ρίχνω και το πιπέρι.

  • Όταν γίνει το κοτόπουλο και λίγα υγρά να έχει, το βγάζω απ’ την κατσαρόλα, το τοποθετώ σε πιατέλα και το σκεπάζω ή το βάζω στο θάλαμο του φούρνου.

  • Παίρνω τις μπάμιες μου, τις ξεβγάζω καλά, τις στραγγίζω και τις βάζω στη σάλτσα του κοτόπουλου. Αλατίζω και ρίχνω το πιπέρι.

  • Όταν γίνουν και οι μπάμιες, βάζω προσεχτικά ανάμεσα τους τα κομμάτια του κοτόπουλου.

  • Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό. και σερβίρω.

Καλή σας επιτυχία

 

 

 

αλάτιελαιόλαδοκοτόπουλοκρεμμύδιμαϊντανόςντομάταπιπέρισκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κοτόπουλο

    Κοτόπουλο, μπρόκολο, πράσο, ογκρατέν

  • Ζαρζαβατικά

    Κολοκυθάκια… βαρκούλες αρμενίζουνε…

  • Ζαρζαβατικά

    Μανιτάρια κοκκινιστά (kimas style)

2 Comments

  • vatsithianou fotini says: 21/08/2020 at 8:52 pm

    Μπράβο πρέπει να είναι πολύ νόστιμη και εύκολη

    Reply
    • Δήμητρα Χερουβείμ says: 22/08/2020 at 9:36 am

      Ευχαριστώ πολύ

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License