Η συγκομιδή μικρή, η χαρά μεγάλη! Τοματίνια απ’ τις γλάστρες μου. Επιτέλους κάνουν εμφάνιση και κοκκινίζουν απ’ τον ανοιξιάτικο ήλιο. Γευστικότατα, μικρούλικα, κατακόκκινα μαργαριταράκια ή ρουμπίνια, θα μπουν στο πυρέξ για να δώσουν γεύση και χρώμα στα χλωμά φασόλια. Το καλοκαίρι έρχεται και η συγκομιδή μου, βλέποντας τις τοματιές μου γεμάτες με πράσινα φρουτάκια, αναμένεται μεγάλη και γευστική. Υπομονή, νερό, ήλιο καλοκαιρινό και κυρίως αγάπη και φροντίδα για να έχουμε τα σπιτικά τοματίνια μας.
Υλικά
- 250 γρ. βρασμένα φασόλια γίγαντες
- 1 μπολάκι τοματίνια
- 1 μεγάλο ξερό (κατά προτίμηση κόκκινο) κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- Αλατοπίπερο
- Μαϊντανός
Διαδικασία
- Βράζω τους γίγαντες, αφού τους έχω μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ, ώσπου να μαλακώσουν. Περίπου μια ώρα.
- Κόβω σε λεπτές φετούλες το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
- Σ’ ένα ταψάκι ρίχνω τους γίγαντες, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα σκόρδα. Ενδιάμεσα και τα τοματίνια όπως είναι χωρίς να τα χαράξω. Μπόλικο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, λίγο απ’ το νερό που έβρασαν οι γίγαντες και το λευκό κρασί.
- Φουρνίζω στις αντιστάσεις στους 220 β. για όσο χρειάζεται για να μελώσει το φαγητό και να πάρουν χρώμα τα αγαπημένα σπιτικά τοματίνια.
- Σβήνω το φούρνο και μόλις βγάλω το πυρέξ πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβίρω με φέτα και “τυροπιτούλα” φτιαγμένη με πίτα σουβλακιού.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply