• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά 0

Γίγαντες με λαχανικά στο φούρνο

By Dimitra Cherouvim · On 03/04/2019

Μια διαφορετική μαγειρική εκδοχή για τους αγαπημένους γίγαντες φούρνου που με τη βοήθεια μιας σελινόριζας, ενός φινόκιο, πράσου, κρεμμυδιών, καρότου, κίτρινης και κόκκινης πιπεριάς, δίνουν ένα εξαιρετικά γευστικό και θρεπτικό πιάτο για όλες τις ηλικίες και τις προτιμήσεις. Η πάπρικα και ο αρκετός κουρκουμάς βοηθούν ώστε οι φουρνισμένοι μας γίγαντες να πάρουν τελικά, ένα όμορφο, χρυσαφί χρώμα.

Τους σερβίρω με μπουρεκάκια λουκάνικου τυριού.

Υλικά (4-6 μερίδες)

  • 250 γρ. γίγαντες που τους έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ.
  • 1 σελινόριζα
  • 1 φινόκιο
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κίτρινη + 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
  • 1 καρότο
  • Αλάτι
  • Μείγμα από πάπρικα, κουρκουμά, πιπέρι και μια τσιμπιά κύμινο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζω να βράσουν τα μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα, φασόλια, σε κρύο νερό. Τα βράζω ώσπου να μαλακώσουν, περίπου 50 λεπτά. Κρατάω ένα γεμάτο ποτήρι από το νερό που έβρασαν.
  • Καθαρίζω όλα τα λαχανικά μου και τα κόβω σε κύβους, ροδέλες και μπαστουνάκια.
  • Όλα μαζί τα βάζω σε φαρδύ τηγάνι, τα αλατίζω, ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρω καλά ώσπου να πέσει ο όγκος τους. Λίγο πριν κλείσω τη φωτιά ρίχνω και το μείγμα των μπαχαρικών. Ο κουρκουμάς που δίνει και το ιδιαίτερο χρώμα, φροντίζω να είναι αρκετός.
  • Ενσωματώνω τα σοταρισμένα λαχανικά με τα φασόλια στο σκεύος που θα ψηθούν, ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο και το νερό απ’ τους βρασμένους γίγαντες. Σκεπάζω με καπάκι και βάζω το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Ψήνω περίπου για 50 λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς. Αφαιρώ το καπάκι και αφήνω το φαγητό να πάρει χρώμα, δυναμώνοντας λίγο τη θερμοκρασία. Σε 10 περίπου λεπτά οι γίγαντες είναι έτοιμοι, χυλωμένοι, γευστικότατοι και ευπρόσδεκτοι από όλους στο τραπέζι μας.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιγίγανταςελαιόλαδοκαρότοκουρκουμάςκρεμύδικύμινοπάπρικαπιπέριπιπεριάπράσοσελινόριζαφινόκιο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Κολοκυθάκια… βαρκούλες αρμενίζουνε…

  • Ζαρζαβατικά

    Μανιτάρια κοκκινιστά (kimas style)

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες τσακώνικες στην κατσαρόλα… με παρέα

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License