Τι να περιγράψεις και τι να πεις;! Για τη νόστιμη ψιλή φρέσκια γάμπαρη και τα ζουμερά ντοματίνια που τη συνοδεύουν;! Για τους λευκούς κρίκους κρεμμυδιού και τα μπαστουνάκια τρυφερού κολοκυθιού και πράσινης πιπεριάς;! Ή μήπως για τις λεπτές φέτες μικρού πράσινου λεμονιού που βεβαίως τρώγονται και δεν είναι μόνο για το φαίνεστε;! Μα σας τα είπα όλα. Πάρτε γρήγορα την γκριλιέρα σας και το απλό καθημερινό τηγάνι μας κάνει και ζωγραφίστε με φαντασία στην κουζίνα σας. Το πολύχρωμο οπτικό αποτέλεσμα μπροστά σας, το γευστικό θα το ανακαλύψετε εσείς, όταν τελειώσετε την υπέροχη αυτή ζεστή σαλάτα. Συνοδεύει θαυμάσια ψητά ψάρια.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 120-130 γρ. γαριδάκι φρέσκο
- 8-10 ντοματίνια
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- 2 μικρά κολοκυθάκια
- 1 μικρό πράσινο λεμόνι, αν μάλιστα το κόψετε απ’ τη λεμονιά σας ακόμα καλύτερα.
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- Ηλιέλαιο ή οποιοδήποτε σπορέλαιο
- Αλάτι, πάπρικα καπνιστή ή καυτερή
Εκτέλεση
- Πλένω καλά το γαριδάκι και το αφήνω να στραγγίσει.
- Πλένω και κόβω κατά μήκος τα ντοματίνια.
- Πλένω και κόβω σε μπαστουνάκια τα κολοκυθάκια και την πιπεριά.
- Ξεφλουδίζω και κόβω σε ροδέλες το κρεμμύδι.
- Όλα τα παραπάνω υλικά τα βάζω σε ένα μπολ, τα περιχύνω με λίγο σπορέλαιο, τα αλατίζω και ρίχνω αρκετή πάπρικα. Τα ανακατεύω καλά και απαλά.
- Βάζω τη γκριλιέρα ή το τηγάνι στη φωτιά, χωρίς καμία επάλειψη λαδιού και αφού κάψει καλά βάζω όλα τα υλικά μου μέσα, τα τακτοποιώ με μια ξύλινη σπάτουλα και τα αφήνω να ροδίσουν για 3-4 λεπτά απ’ τη μία πλευρά. Με την ξύλινη σπάτουλα πάντα τα ανακατεύω απαλά, ώστε να ψηθούν και από τις άλλες πλευρές. Τα αφήνω άλλα 3-4 λεπτά, ώσπου να δω να μαζεύουν τα λαχανικά, να ροδίζουν και οι γαριδούλες και τα αποσύρω από τη φωτιά.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply