• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 2

Γάμπαρη ζεστή ψητή σαλάτα

By Dimitra Cherouvim · On 08/09/2016

tybee-wild-shrimp-doris-blessingtonΤι να περιγράψεις και τι να πεις;! Για τη νόστιμη ψιλή φρέσκια γάμπαρη και τα ζουμερά ντοματίνια που τη συνοδεύουν;! Για τους λευκούς κρίκους κρεμμυδιού και τα μπαστουνάκια τρυφερού κολοκυθιού και πράσινης πιπεριάς;! Ή μήπως για τις λεπτές φέτες μικρού πράσινου λεμονιού που βεβαίως τρώγονται και δεν είναι μόνο για το φαίνεστε;! Μα σας τα είπα όλα. Πάρτε γρήγορα την γκριλιέρα σας και το απλό καθημερινό τηγάνι μας κάνει και ζωγραφίστε με φαντασία στην κουζίνα σας.  Το πολύχρωμο οπτικό αποτέλεσμα μπροστά σας, το γευστικό θα το ανακαλύψετε εσείς, όταν τελειώσετε την υπέροχη αυτή ζεστή σαλάτα. Συνοδεύει θαυμάσια ψητά ψάρια.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 120-130 γρ.  γαριδάκι φρέσκο
  • 8-10 ντοματίνια
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • 2 μικρά κολοκυθάκια
  • 1 μικρό πράσινο λεμόνι, αν μάλιστα το κόψετε απ’ τη λεμονιά σας ακόμα καλύτερα.
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • Ηλιέλαιο ή οποιοδήποτε σπορέλαιο
  • Αλάτι, πάπρικα καπνιστή ή καυτερή

20160907_0007

Εκτέλεση

  1. Πλένω καλά το γαριδάκι και το αφήνω να στραγγίσει.
  2. Πλένω και κόβω κατά μήκος τα ντοματίνια.
  3. Πλένω και κόβω σε μπαστουνάκια τα κολοκυθάκια και την πιπεριά.
  4. Ξεφλουδίζω και κόβω σε ροδέλες το κρεμμύδι.
  5. Όλα τα παραπάνω υλικά τα βάζω σε ένα μπολ, τα περιχύνω με λίγο σπορέλαιο, τα αλατίζω και ρίχνω αρκετή πάπρικα. Τα ανακατεύω καλά και απαλά.
  6. Βάζω τη γκριλιέρα ή το τηγάνι στη φωτιά, χωρίς καμία επάλειψη λαδιού και αφού κάψει καλά βάζω όλα τα υλικά μου μέσα, τα τακτοποιώ με μια ξύλινη σπάτουλα και τα αφήνω να ροδίσουν για 3-4 λεπτά απ’ τη μία πλευρά. Με την ξύλινη σπάτουλα πάντα τα ανακατεύω απαλά, ώστε να ψηθούν και από τις άλλες πλευρές. Τα αφήνω άλλα 3-4 λεπτά, ώσπου να δω να μαζεύουν τα λαχανικά, να ροδίζουν και οι γαριδούλες και τα αποσύρω από τη φωτιά.

20160907_0010 20160907_0012 20160907_0015 20160907_0017

Καλή σας επιτυχία

αλάτιγαρίδακαλαμποκέλαιοκολοκυθάκικρεμμύδιντοματίνιπάπρικαπιπεριά
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Φασόλια σαλάτα με κολοκυθάκια και πικάντικη σος πιπεριάς

  • Σαλάτες

    Ρεβίθια σαλάτα με σως γιαουρτιού-τόνου

  • Σαλάτες

    Ρεβιθοσαλάτα με λουκάνικα και τοματίνια

2 Comments

  • katerina@delightfularea.com says: 08/09/2016 at 10:46 pm

    Πράγματι, μια οπτικο-γευστικότατη πανδαισία! Υπέροχος συνδυασμός υλικών και η γαμπαρίτσα να το απογειώνει!

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 09/09/2016 at 3:24 am

      Ευχαριστώ πολύ. Εύκολο, νόστιμο και “γοητευτικό” πιάτο.

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License