Φιδές χονδρός και κόκκινος και νόστιμος

Όχι όχι Μαράκι δεν είμαι άρρωστη. Όχι σου λέω, δεν είμαι άρρωστη που έφτιαξα φιδέ. Καλεσμένη είμαι το βράδυ σε σπίτι αγαπημένο, σπίτι συνονόματης σου οικοδέσποινας, αλλά και να με συγχωρείς κιόλας Μαράκι μου, κομμάτι πιο σβέλτης στα μαγειρικά από σένα. Καλά ντε μη θυμώνεις.
Έτσι που λες, μιας και είμαι καλεσμένη το βράδυ και θα φάμε τον άμπακα απ’ τη χρυσοχέρα συνονόματη σου, είπα να ξεπετάξω το μεσημέρι με κάτι γρήγορο και εύκολο.

Το ντουλάπι μου για άλλη μια φορά μου έδωσε την ιδέα, μιας και ένα πακέτο χονδρού φιδέ βρισκόταν εκεί αρκετό καιρό και δεν το είχα αξιοποιήσει. Στα σβέλτα λοιπόν έφτιαξα μια νοστιμότατη απλή σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, πέταξα μέσα και δυο φωλίτσες χονδρό φιδέ και να το το μεσημεριανό μου. Εύκολο, γρήγορο και χυλωμένο μέσα στη σάλτσα του το κόκκινο χονδρό φιδεδάκι, προετοίμασε το στομάχι μου για το βραδινό λουκούλλειο δείπνο στης Μαρίας τη δροσερή βεράντα. Κοίτα εγώ ρίχνω ιδέες και συ τις επεξεργάζεσαι.

Υλικά ( για ένα πεινασμένο άτομο )

  • 2 φωλίτσες χοντρού φιδέ
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 1 κ.γ. πελτέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Αλάτι, πάπρικα, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αφαιρώ την φλούδα από την ντομάτα είτε βάζοντας την σε καυτό νερό για λίγα λεπτά και μετά σε κρύο, είτε με ένα μαχαίρι το οποίο θα το σύρω σφιχτά και κυκλικά πάνω στη φλούδα της και αυτή μετά θα ξεκολλήσει πολύ εύκολα από τη σάρκα της ντομάτας. Την ψιλοκόβω. Καθαρίζω και πολτοποιώ τις σκελίδες.

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το πολτοποιημένο σκόρδο με αρκετό ελαιόλαδο, το σοτάρω 3-4 λεπτά και αμέσως ρίχνω την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ. Με τον τρόπο αυτό η σάλτσα μας είναι σχεδόν έτοιμη.

     

  • Ανακατεύω καλά, αλατοπιπερώνω, ρίχνω περίπου 1 μεγάλο ποτήρι νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνω τις δυο φωλίτσες. Δεν τις σπάω, αλλά με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας και ενός πιρουνιού τις ανοίγω.Βράζω σε σιγανή φωτιά περίπου 8 λεπτά ή ώσπου να σωθούν τα νερά και να χυλώσει ο φιδές.

     

  • Σερβίρω με φέτα, δυόσμο και ροζ πιπέρια για έξτρα γεύση και χρώμα.

Καλή σας επιτυχία 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *