Εντάξει δε χρειάζονται νομίζω ιδιαίτερες λεπτομερείς οδηγίες πως να ψήσει κάποιος χοιρινές λαιμού που είναι πάντα μαλακές και νόστιμες. Οδηγίες όμως θα δώσω πως να γίνουν οι μπριζόλες σας ακόμα πιο τρυφερές, γευστικότατες και μυρωδάτες απ’ τα αρώματα της φρέσκιας ρίγανης και του θυμαριού. Ακόμα και τα κλωναράκια τους παίζουν σημαντικό ρόλο, μην τα πετάξετε. Όσο για το κρεμμύδι που έβαλα, μάλλον ένα μόνο, είναι λίγο και το μετάνιωσα. Βάλτε δυο τρία. Θα γλυκαθείτε και θα με θυμηθείτε. Καλή σας απόλαυση.
Υλικά (για 2-3 άτομα)
- 2 μεγάλες χοιρινές λαιμού
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκια ρίγανη
- Φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι
- Κόκκινη γλυκιά πάπρικα + μια τσιμπιά καυτερή
- 1-2 σκελίδες σκόρδου
- Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι – προαιρετικά, το οποίο όμως δίνει μια γλύκα στο κρέας φανταστική.
Εκτέλεση
- Από το προηγούμενο βράδυ ετοιμάζω τις μπριζόλες, ραντίζοντας τις με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζοντας με τις πάπρικες και αλάτι. Κόβω σε λεπτές φετούλες τις σκελίδες και τέλος σκορπίζω απάνω τους φυλλαράκια από το θυμάρι και τη ρίγανη. Βάζω ακόμα και τα κλωναράκια από το θυμάρι και τη ρίγανη. Όλο το βράδυ αυτά θα προσδώσουν τα αρώματα τους στο κρέας.
- Το επόμενο μεσημέρι, τακτοποιώ τις μπριζόλες σε ένα ρηχό ταψάκι φούρνου αφού το έχω αλείψει με ελαιόλαδο. Φροντίζω τα περισσότερα μυρωδικά και το σκόρδο να είναι στην κάτω πλευρά της μπριζόλας, ώστε να μην καούν. Τακτοποιώ και το κρεμμύδι, που έχω πλύνει βεβαίως, έχω αφαιρέσει το πρώτο φλούδι και το έχω κόψει σε δύο κομμάτια.
- Ψήνω τις μπριζόλες σε καλά προθερμασμένο γκριλ, τόσο όσο χρειάζεται να ψηθούν οι μπριζόλες και από τις δυο πλευρές τους. Τα πάνω πάνω στρώματα του κρεμμυδιού θα καούν βεβαίως, αλλά η ψίχα τους θα έχει ψηθεί σωστά, όμορφα και γλυκά.
- Σερβίρω με έξτρα λαδολέμονο καλά χτυπημένο , τις αγαπημένες μας τηγανιτές πατάτες και μια καλή ντοματοσαλάτα.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply