Μια νέα, όμορφη αισθητικά, γευστικότατη πρόταση έρχεται να συντροφεύσει τα αβγά σε ροδέλες πιπεριάς ή τα αβγά μάτια σε αβοκάντο που ήδη σας έχω παρουσιάσει εδώ και καιρό. Αβγό μάτι σε μελιτζάνα λοιπόν που βεβαίως μπορούν να γίνουν δυο ή τρία ή τέσσερα αβγά μάτια με τις αντίστοιχες μελιτζάνες τους. Ιδανικές αυτήν την εποχή μιας και έχουν όλη τη γλύκα του καλοκαιριού. Οικονομικό και εύκολο φαγητό.
Υλικά (για μια μερίδα)
- Μια μελιτζάνα φλάσκα μέτριο μέγεθος
- 1 αβγό
- 2-3 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα για πιο πικάντικη γεύση
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, φρέσκα μυρωδικά, κοματάκια πιπεριάς ή ντοματίνια
Εκτέλεση
- Πλένω καλά και κόβω ένα καπάκι από την μελιτζάνα.Χαράσσω την ψίχα της σε ρόμβους, την αλείφω με ελαιόλαδο και την τοποθετώ σε ταψάκι.
- Την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, έχοντας την ψίχα στο ταψάκι, στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει.
- Την βγάζω από το φούρνο και με ένα πιρούνι ανακατεύω ελαφριά την ψημένη ψίχα της. Προσθέτω το τυρί και κάνω μια υποδοχή, ένα βαθούλωμα για να δεχτεί το αβγό.
- Βάζω προσεχτικά το αβγό. Κομματάκια πιπεριάς, λίγο ακόμα τυρί και αλατοπιπερώνω.
- Ψήνω περίπου για 8 λεπτά, ώσπου να σφίξει ο κρόκος.Σερβίρω το πιάτο ζεστό με ντοματοσαλάτα ή πράσινη σαλάτα.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply