Ξαφνιάστηκα όταν ανοίγοντας ένα διαδικτυακό περιοδικό τέχνης και συγκεκριμένα το art, είδα δίπλα σε έργα ζωγραφικής, street art, μικρογλυπτικής και σε άλλα θέματα τέχνης, φωτογραφία από αβγά μάτια στο φούρνο μέσα σε τσέρκια από πολύχρωμες πιπεριές.
Αν και παρακολουθώ το περιοδικό αρκετό καιρό, ποτέ δεν είχα δει στις αναρτήσεις του φωτογραφίες από συνταγές ή κάτι τέλος πάντων που να παραπέμπει στην κουζίνα. Θα ήταν άλλωστε αρκετά περίεργο για το αντικείμενο αυτού του περιοδικού. Το άλλο αξιοπρόσεχτο ήταν ότι δεν υπήρχε συνταγή, παρά μόνο μια όμορφη φωτογραφία απ τα αβγά μέσα στις πολύχρωμες πιπεριές.
Εννοείται ότι αμέσως παρακινήθηκα να φτιάξω αυτό το όμορφο σε όψη πιάτο και να σας το προσφέρω. Άλλωστε και μόνο που το βλέπεις αμέσως καταλαβαίνεις την όλη και εύκολη διαδικασία.
Η αλήθεια το έφτιαξα δύο φορές ώστε να έχω τους σωστούς χρόνους ψησίματος, σύμφωνα πάντα με το φούρνο μου.
Υλικά
- 4 μεγάλες πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
- 6-8 αβγά
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Πλένω και κόβω σε χοντρές ροδέλες τις πιπεριές.
- Αλείφω καλά ένα ρηχό ταψί φούρνου με ελαιόλαδο και τοποθετώ τις ροδέλες.
- Σπάω με προσοχή ένα ένα τα αβγά και τα τοποθετώ, ανά ένα σε μια ροδέλα.
- Αλατοπιπερώνω και βάζω το ταψί σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνω τα αβγά μέσα στις ροδέλες περίπου για 6-7 λεπτά, ή ώσπου να πήξει το ασπράδι, χωρίς όμως να σκληρύνει ο κρόκος.
- Βγάζω το ταψί απ το φούρνο, περιμένω λίγο να πέσει η θερμοκρασία του και με τη βοήθεια σπάτουλας αφαιρώ τα ψημένα μέσα στις πιπεριές αβγά και τα τοποθετώ στα πιάτα.
Tips
- Μην σας ανησυχεί το ασπράδι που ούτως ή άλλως θα βγει έξω απ τις ροδέλες. Θα ψηθεί και αυτό, βγαίνει πολύ εύκολα με τη σπάτουλα όπως είπαμε και ξεχωρίζει απ τις ροδέλες πιπεριάς.
Leave a Reply