• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Αβγά 1

Αβγά μάτια σε ροδέλες πιπεριάς, στο φούρνο

By Dimitra Cherouvim · On 12/05/2014
Cracked II sm

Clinton T. Hobart

Ξαφνιάστηκα όταν ανοίγοντας ένα διαδικτυακό περιοδικό τέχνης και συγκεκριμένα το art, είδα δίπλα σε έργα ζωγραφικής, street art, μικρογλυπτικής και σε άλλα θέματα τέχνης,   φωτογραφία από αβγά μάτια στο φούρνο μέσα σε τσέρκια από πολύχρωμες πιπεριές.

Αν και παρακολουθώ το περιοδικό αρκετό καιρό, ποτέ δεν είχα δει στις αναρτήσεις του φωτογραφίες από συνταγές ή κάτι τέλος πάντων που να παραπέμπει στην κουζίνα. Θα ήταν άλλωστε αρκετά περίεργο για το αντικείμενο αυτού του περιοδικού. Το άλλο αξιοπρόσεχτο ήταν ότι δεν υπήρχε συνταγή, παρά μόνο μια όμορφη φωτογραφία απ τα αβγά μέσα στις πολύχρωμες πιπεριές.
Εννοείται ότι αμέσως παρακινήθηκα να φτιάξω αυτό το όμορφο σε όψη πιάτο και να σας το προσφέρω. Άλλωστε και μόνο που το βλέπεις αμέσως καταλαβαίνεις την όλη και εύκολη διαδικασία.

Η αλήθεια το έφτιαξα δύο φορές ώστε να έχω τους σωστούς χρόνους ψησίματος, σύμφωνα πάντα με το φούρνο μου.

Υλικά

  • 4 μεγάλες πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
  • 6-8 αβγά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

20140228_0003Εκτέλεση

  1. Πλένω και κόβω σε χοντρές ροδέλες τις πιπεριές.
  2. Αλείφω καλά ένα ρηχό ταψί φούρνου με ελαιόλαδο και τοποθετώ τις ροδέλες.
  3. Σπάω με προσοχή ένα ένα τα αβγά και τα τοποθετώ, ανά ένα σε μια ροδέλα.
  4. Αλατοπιπερώνω και βάζω το ταψί σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο.
  5. Ψήνω τα αβγά μέσα στις ροδέλες περίπου για 6-7 λεπτά, ή ώσπου να πήξει το ασπράδι, χωρίς όμως να σκληρύνει ο κρόκος.
  6. Βγάζω το ταψί απ το φούρνο, περιμένω λίγο να πέσει η θερμοκρασία του και με τη βοήθεια σπάτουλας αφαιρώ τα ψημένα μέσα στις πιπεριές αβγά και τα τοποθετώ στα πιάτα.

20140228_0007 20140228_0010 20140228_0013 20140228_0014Tips

  • Μην σας ανησυχεί το ασπράδι που ούτως ή άλλως θα βγει έξω απ τις ροδέλες. Θα ψηθεί και αυτό, βγαίνει πολύ εύκολα με τη σπάτουλα  όπως είπαμε και ξεχωρίζει απ τις ροδέλες πιπεριάς.
αβγόπιπεριά
Share Tweet

You Might Also Like

  • Αβγά

    Ομελέτα φούρνου με baby κολοκυθάκια

  • Αβγά

    Αβγά μάτια φούρνου με λαχανικά

  • Αβγά

    αβγά φούρνου τα μεσογειακά

1 Comment

  • ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΗ says: 13/05/2014 at 2:32 pm

    πολύ έξυπνο !! χάρμα οφθαλμών να το βλέπεις με τόσα χρώματα!!και να το τρως!!

    Reply
  • Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License