• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Αβγά 0

αβγά φούρνου τα μεσογειακά

By Dimitra Cherouvim · On 21/08/2020

Θα μου πεις τώρα… γιατί μεσογειακά τα αβγά σου; Μα θέλει και ρώτημα; Καλοκαίρι γαρ, υπέροχες, υπαίθριες κατακόκκινες ντοματούλες, πολλά φρέσκα μυρωδικά απ΄τις γλάστρες, ελιές πράσινες ροδελίτσες και η γνωστή μας απ’ τη γειτονική χώρα, μοτσαρέλα. Είναι ή δεν είναι τα απόλυτα μεσογειακά προϊόντα; Βάλε και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Όλα αυτά μια σούμα και στη μέση να πρωταγωνιστούν τα αβγά μας. Τα συνόδευσα με σοταρισμένα κρασοσκορδάτα μανιτάρια. Έτσι απλά και γρήγορα. Άντε όλα στα είπα.

Υλικά (για δυο μερίδες)

  • 3 ή 4 αβγά
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 μπαλάκι μοτσαρέλα
  • Πράσινες ελιές ροδελίτσες, υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ χύμα.
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Βασιλικό, δυόσμο και ρίγανη, όλα φρέσκα

Παρασκευή

  • Αποφλοιώνω τις ντομάτες και τις κόβω σε καρεδάκια ή στο μούλτι. Πολτοποιώ τις σκελίδες σκόρδου. Τα βάζω στο τηγάνι και αφήνω σε σιγανή θερμοκρασία, ανακατεύω μια φορά και αφήνω τις ντομάτες να στεγνώσουν. Στο τέλος ρίχνω ελαιόλαδο, ποσότητα κατά βούληση. Αλατοπιπερώνω.

  • Σε ένα μικρό πυρέξ ή ό,τι ταψάκι έχετε, τακτοποιώ τις ελίτσες (κακώς που δεν έβαλα πιο πολλές, δίνουν απίστευτη γεύση) και στρώνω από πάνω την έτοιμη σάλτσα.

  • Σπάω με προσοχή τα αβγά πάνω από τη σάλτσα και μοιράζω τη μοτσαρέλα ανάμεσα στα αβγά σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνω ελαφρά.

  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα στους 250 βαθμούς, ενδιάμεσα ανακατεύω μια φορά το ασπράδι, περίπου για δέκα λεπτά και μετά ανεβάζω το πυρέξ στο γκριλ και αφήνω ώσπου να γίνουν τα αβγά και να λιώσει η μοτσαρέλα. Βγάζω από το φούρνο και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο βασιλικό, δυόσμο και ρίγανη.

  • Σερβίρω στα πιάτα προσθέτοντας επιπλέον ελαιόλαδο. Συνοδεύω τα αβγά με κρασοσκορδάτα μανιτάρια.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη όρεξη

αβγόαλάτιβασιλικόςδυόσμοςελαιόλαδοελιάμοτσαρέλαντομάταπάπρικαρίγανησκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Αβγά

    Ομελέτα φούρνου με baby κολοκυθάκια

  • Αβγά

    Αβγά μάτια φούρνου με λαχανικά

  • Αβγά

    Αβγά μάτια με λαχανάκια Βρυξελλών

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License