Σολομός με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Φαγητό της τελευταίας στιγμής. Σολομός στο φούρνο σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας σε τριάντα λεπτά; Φοβερή λύση για την βιαστική φίλη που γυρίζει σπίτι και δεν ξέρει τι να φτιάξει για την οικογένεια ή κάποιο ξαφνικό τραπέζι. Αρκεί βεβαίως να υπάρχει σολομός ή να έχει προγραμματιστεί η αγορά του. Η σπιρτόζικη σάλτσα ντομάτας κάνει τον κάπως ουδέτερο σολομό να ανέβει επίπεδα γεύσης. Τέλειος συνδυασμός με σπυρωτό ρύζι. Κρασί και πράσινη σαλάτα ολοκληρώνουν την εικόνα του τραπεζιού. Όλοι ευχαριστημένοι.

Υλικά (2-3 άτομα)

  • 2 φέτες σολομού
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 5-6 σκελίδες σκόρδου
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι – μαύρο πιπέρι
  • Ξερή ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζω τις ντομάτες κονκασέ στο ταψάκι που θα ψήσω το σολομό. Ρίχνω μέσα ψιλοκομμένες τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, την καυτερή πιπερίτσα και τα δυο φύλλα δάφνης. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά και μετά τοποθετώ τις δυο φέτες σολομού. Περιχύνω με ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό. Πασπαλίζω με ξερή ρίγανη.

  • Βάζω το ταψάκι μου σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνω το σολομό στους 220 βαθμούς στον αέρα και αντιστάσεις, υπάρχουν κουζίνες που λειτουργούν και έτσι, αλλιώς μόνο στον αέρα,  περίπου για 30-35 λεπτά και ώσπου να δω να δένει η σάλτσα και να χρυσίζει το ψάρι.

  • Σερβίρω με ρύζι σπυρωτό. Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο, που το κάνει πολύ γευστικό η σπιρτόζικη σάλτσα ντομάτας.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *