• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά, Κοτόπουλο 2

Κολοκυθάκια κοκκινιστά με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

By Dimitra Cherouvim · On 06/08/2020

Άλλο ένα οικογενειακό, καλοκαιρινό πολύ νόστιμο φαγητό, μιας και τα κολοκυθάκια αλλά και οι ντομάτες είναι στο φόρτε τους. Μπορεί να γίνει και χωρίς τα φιλετάκια κοτόπουλου. Και οι δυο εκδοχές καλοφάγωτες.

Υλικά (για 4-5 μερίδες)

  • 1 κιλό κολοκυθάκια, όσο γίνεται το ίδιο μέγεθος
  • 1 δισκάκι μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο
  • 4 ώριμες ντομάτες κατάλληλες για πλούσια σάλτσα
  • Μαϊντανό
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι καγιέν, κόκκους κόκκινου πιπεριού

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να πλύνω καλά τα κολοκυθάκια και να τα κόψω σε τέσσερα κομμάτια. Πρώτα κατά μήκος και μετά στη μέση.
  • Τα στεγνώνω καλά, τα λαδώνω καλά, τα βάζω σε ρηχό ταψί φούρνου και τα ψήνω μόνο για δέκα λεπτά στον αέρα στους 200 βαθμούς.

  • Όσο ψήνονται τα κολοκυθάκια, καθαρίζω και πολτοποιώ το κρεμμύδι. Το βάζω μαζί με τα φιλετάκια σε πλατιά χαμηλή κατσαρόλα. Τα αφήνω 5-6 λεπτά να στεγνώσουν απ’ τα υγρά τους και τότε μόνο βάζω ελαιόλαδο.

  • Τα σοτάρω μερικά λεπτά και ρίχνω τις πολτοποιημένες ντομάτες μαζί με το αλατοπίπερο και τους κόκκινους κόκκους. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω να γίνουν σε πολύ χαμηλή φωτιά περίπου 30 λεπτά. Όχι παραπάνω.

  • Στη μισή ώρα τα υγρά της σάλτσας έχουν λιγοστέψει πολύ. Δεν ανησυχώ καθόλου και δεν βάζω νερό. Βάζω τα κολοκυθάκια μου όμως, ανακινώ ελαφρά την κατσαρόλα, την σκεπάζω και αφήνω να γίνει όλο το φαγητό ώσπου να δέσει. Τα κολοκυθάκια μου έβγαλαν τα νερά τους και λίγο παραπάνω απ’ ότι ήθελα. Λίγο πριν σβήσω τη φωτιά, πασπαλίζω τη σάλτσα με μια κοφτή κ.σ. τραχανά πικάντικο που έχω στο ντουλάπι.

  • Το φαγητό δένει και γίνεται τέλειο και σε γεύση και σε υφή. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη

αλάτιελαιόλαδοκολοκυθάκικοτόπουλοκρεμμύδιντομάταπιπέρι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Σπανάκι με τραχανά… το απίστευτο!

  • Ζαρζαβατικά

    Μπρόκολο ογκρατέν

  • Ζαρζαβατικά

    Αρακάς πουρές ο γιορτινός

2 Comments

  • vatsithianou fotini says: 07/08/2020 at 4:41 pm

    είναι νοστιμότατα και πολύ ωφέλιμα

    Reply
    • Dimitra Cherouvim says: 07/08/2020 at 4:43 pm

      Πολύ γευστικό και ωφέλιμο φαγητό. Σ’ ευχαριστώ θερμά Φωτεινή για το σχόλιο σου.

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License