Ντοματοπλιγουροτηγανίτες

Η αλήθεια ήθελα να κάνω ντοματοπλιγουροκεφτέδες… μου βγήκαν όμως τηγανίτες, ντοματοπλιγουροτηγανίτες! Εύκολο, γευστικότατο ορεκτικό και κυρίως ιδιαίτερο. Το αγαπημένο πλιγούρι, παντός καιρού και συνταγών (για εμένα τουλάχιστον), μπήκε στις ντομάτες, ρούφηξε τα ζουμιά τους και έδωσε αυτό το κράντσι – τραγανό τελικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία ευκολότατη, αρκεί να γίνει νωρίς το πρωί, ώστε το πληγούρι να μαλακώσει απ’ τα ντοματόζουμα και να τηγανιστεί σε καυτό λάδι, το μεσημέρι ή το βραδάκι.
Συστήνω θερμά αυτήν την ιδιαίτερη καλοκαιρινή συνταγή.

Υλικά

  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 2-3 κ.σ. πλιγούρι – ανάλογα με τα ζουμιά της ντομάτας σας
  • 1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 αβγό
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. βεγκέτα
  • Φύλλα δυόσμου, βασιλικού, φρέσκιας ρίγανης
  • Σπορέλαιο

Διαδικασία

  • Ψιλοκόβω τη ντομάτα και την βάζω σε σκεύος μαζί με το αβγό, το πλιγούρι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτω τη βεγκέτα, ελάχιστο αλάτι και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.

  • Ανακατεύω καλά, κλείνω το σκεύος με το καπάκι του ή με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 5-6 ώρες.

  • Το πλιγούρι έχει ρουφήξει τα υγρά της ντομάτας, έχει φουσκώσει και έχει μαλακώσει.

  • Ανάλογα με το τι υγρά υπάρχουν στο σκεύος προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω καλά.

  • Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνω σιγά σιγά μια γεμάτη κ.σ. απ’ το μείγμα της ντομάτας. Τηγανίζω 2-3 λεπτά, ώσπου να χρυσίσει και γυρίζω προσεκτικά τις τηγανίτες με σπάτουλα και ένα πιρούνι. Τις τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα λάδια.

  • Σερβίρω με μανιτάρια πράσινη σαλάτα ή ό,τι άλλο. Απαραίτητη η δροσερή μπύρα.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *