• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ορεκτικά 0

Ντοματοπλιγουροτηγανίτες

By Dimitra Cherouvim · On 21/08/2022

Η αλήθεια ήθελα να κάνω ντοματοπλιγουροκεφτέδες… μου βγήκαν όμως τηγανίτες, ντοματοπλιγουροτηγανίτες! Εύκολο, γευστικότατο ορεκτικό και κυρίως ιδιαίτερο. Το αγαπημένο πλιγούρι, παντός καιρού και συνταγών (για εμένα τουλάχιστον), μπήκε στις ντομάτες, ρούφηξε τα ζουμιά τους και έδωσε αυτό το κράντσι – τραγανό τελικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία ευκολότατη, αρκεί να γίνει νωρίς το πρωί, ώστε το πληγούρι να μαλακώσει απ’ τα ντοματόζουμα και να τηγανιστεί σε καυτό λάδι, το μεσημέρι ή το βραδάκι.
Συστήνω θερμά αυτήν την ιδιαίτερη καλοκαιρινή συνταγή.

Υλικά

  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 2-3 κ.σ. πλιγούρι – ανάλογα με τα ζουμιά της ντομάτας σας
  • 1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 αβγό
  • 2-3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. βεγκέτα
  • Φύλλα δυόσμου, βασιλικού, φρέσκιας ρίγανης
  • Σπορέλαιο

Διαδικασία

  • Ψιλοκόβω τη ντομάτα και την βάζω σε σκεύος μαζί με το αβγό, το πλιγούρι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτω τη βεγκέτα, ελάχιστο αλάτι και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.

  • Ανακατεύω καλά, κλείνω το σκεύος με το καπάκι του ή με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 5-6 ώρες.

  • Το πλιγούρι έχει ρουφήξει τα υγρά της ντομάτας, έχει φουσκώσει και έχει μαλακώσει.

  • Ανάλογα με το τι υγρά υπάρχουν στο σκεύος προσθέτω το αλεύρι. Ανακατεύω καλά.

  • Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνω σιγά σιγά μια γεμάτη κ.σ. απ’ το μείγμα της ντομάτας. Τηγανίζω 2-3 λεπτά, ώσπου να χρυσίσει και γυρίζω προσεκτικά τις τηγανίτες με σπάτουλα και ένα πιρούνι. Τις τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα λάδια.

  • Σερβίρω με μανιτάρια πράσινη σαλάτα ή ό,τι άλλο. Απαραίτητη η δροσερή μπύρα.

Καλή σας επιτυχία και καλύτερη απόλαυση

αβγόαλεύριβασιλικόβεγκέταδυόσμοκρεμμύδιντομάταπλιγούριρίγανησπορέλαιο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ορεκτικά

    Αβοκάντο τζατζίκι

  • Ορεκτικά

    Μελιτζάνα σε φέτες στην τοστιέρα

  • Ορεκτικά

    Φάβα Αμοργιανή με καραμελωμένα κρεμμύδια και τοματίνια

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License