Μια εύκολη τάρτα με σπανάκι είναι πάντα ευπρόσδεκτη και γρήγορη λύση για τη νοικοκυρά. Ιδιαίτερα ωφέλιμο και αγαπητό ζαρζαβατικό το σπανάκι, γίνεται με πολλούς τρόπους. Ο πιο γνωστός και διαδεδομένος βέβαια τρόπος μαγειρικής είναι το κλασικό σπανακόρυζο. Όμως το σπανάκι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με ποικίλα υλικά και να φτιάξουμε διαφορετικά και γευστικότατα πιάτα που θα ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινής μας μαγειρικής. Δημιουργική φαντασία να υπάρχει και πάντα κάτι καινούργιο θα ξεφυτρώνει από το φούρνο ή την κατσαρόλα μας. Όπως αυτή η νοστιμότατη τάρτα που σας προτείνω. Κύριο πιάτο ή συνοδευτικό είναι τέλειο. Δοκιμάστε το.
Υλικά (3-4 άτομα)
- 1/4 σπανάκι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 αβγά
- 3-4 φέτες μπέικον
- 1 φλιτζάνι χοντροκομμένο κασέρι ή ότι κίτρινο τυρί υπάρχει στο ψυγείο
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Καθαρίζω και πλένω καλά το σπανάκι.
- Καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια.
- Κόβω σε φετούλες το μπέικον.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω πρώτα τα κρεμμυδάκια με το μπέικον και τα σοτάρω ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια ρίχνω και το σπανάκι στο τηγάνι και το σοτάρω ώσπου να μαραθεί και να ενσωματωθεί με το μπέικον και τα κρεμμυδάκια.
- Με σβησμένη φωτιά πια ρίχνω τα 4 αβγά με το τριμμένο ή κομμένο σε κυβάκια τυρί και ανακατεύω απαλά. Ρίχνω έξτρα ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω.
- Τέλος μεταφέρω όλα τα ενσωματωμένα υλικά από τη τηγάνι σε πυρίμαχο στρογγυλό ταψάκι, το οποίο έχω λαδώσει πολύ καλά.
- Ψήνω την τάρτα μου σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς περίπου για μισή ώρα ή ώσπου να ροδίσει.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply