• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Πίτες 0

Τάρτα σπανάκι

By Dimitra Cherouvim · On 23/01/2015

green-melodies-lourry-legardeΜια εύκολη τάρτα με σπανάκι είναι πάντα ευπρόσδεκτη και γρήγορη λύση για τη νοικοκυρά. Ιδιαίτερα ωφέλιμο και αγαπητό ζαρζαβατικό το σπανάκι,  γίνεται με πολλούς τρόπους. Ο πιο γνωστός και διαδεδομένος βέβαια τρόπος μαγειρικής είναι το κλασικό σπανακόρυζο. Όμως το σπανάκι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με ποικίλα  υλικά και να φτιάξουμε διαφορετικά και γευστικότατα πιάτα που θα ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινής μας μαγειρικής. Δημιουργική φαντασία να υπάρχει και πάντα κάτι καινούργιο θα ξεφυτρώνει από το φούρνο ή την κατσαρόλα μας. Όπως αυτή η νοστιμότατη τάρτα που σας προτείνω. Κύριο πιάτο ή συνοδευτικό είναι τέλειο. Δοκιμάστε το.

Υλικά (3-4 άτομα)

  • 1/4 σπανάκι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 αβγά
  • 3-4 φέτες μπέικον
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένο κασέρι ή ότι κίτρινο τυρί υπάρχει στο ψυγείο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

20150105_0004

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω και πλένω καλά το σπανάκι.
  2. Καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια.
  3. Κόβω σε φετούλες το μπέικον.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω πρώτα τα κρεμμυδάκια με το μπέικον και τα σοτάρω ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Στη συνέχεια ρίχνω και το σπανάκι στο τηγάνι και το σοτάρω ώσπου να μαραθεί και να ενσωματωθεί με το μπέικον και τα κρεμμυδάκια.
  6. Με σβησμένη φωτιά πια  ρίχνω τα 4 αβγά με το τριμμένο ή κομμένο σε κυβάκια τυρί και ανακατεύω απαλά. Ρίχνω έξτρα ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω.
  7. Τέλος μεταφέρω όλα τα ενσωματωμένα υλικά από τη τηγάνι σε πυρίμαχο στρογγυλό ταψάκι,  το οποίο έχω λαδώσει πολύ καλά.
  8. Ψήνω την τάρτα μου σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς περίπου για μισή ώρα ή ώσπου να ροδίσει.
  9. 20150105_0006 20150105_0007 20150105_0008 20150105_0012 20150105_0014 20150105_0015

Καλή επιτυχία

αβγόαλάτιελαιόλαδοκρεμμυδάκιμπέικονπιπέρισπανάκιτυρί
Share Tweet

You Might Also Like

  • Πίτες

    Τυροπιτάκια σφολιάτας τα μυρωδάτα

  • Πίτες

    Τραχανοκολοκυθόπιτα (από τη Μαρία Κ.)

  • Πίτες

    Κολοκυθόπιτα με κρέμα γιαουρτιού

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License