Στήθος κοτόπουλο με σπανάκι αβγολέμονο

Το τρυφερό στήθος κοτόπουλου είναι ένα εύκολο κομμάτι για μαγείρεμα, γίνεται με πολλούς και διάφορους τρόπους που θα ικανοποιήσουν την οικογένεια ή τους φίλους που θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν αυτό το γευστικότατο και μαλακτικό πιάτο. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τις κρύες μέρες τις εποχής. Γρήγορο και γευστικό!

Υλικά

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα του
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 1 μικρό μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Άνηθος
  • 1 λεμόνι
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. βεγκέτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια, ψιλοκόβω τον άνηθο.
  • Κόβω σε κυβάκια το στήθος κοτόπουλου.

     

  • Ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρω για 3-4 λεπτά τα κρεμμυδάκια.
  • Προσθέτω τα κυβάκια του κοτόπουλου και σοτάρω.

     

  • Προσθέτω ζεστό νερό όσο να σκεπαστούν και αφήνω να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Περίπου 30-35 λεπτά.

  • Όσο βράζει το κοτόπουλο, καθαρίζω και πλένω πολύ καλά το σπανάκι. Αφού σιγουρευτώ ότι το στήθος κοτόπουλου μαλάκωσε, προσθέτω σιγά σιγά το σπανάκι, σκεπάζω την κατσαρόλα ώστε να πέσει πολύ πιο γρήγορα ο όγκος του, μετά αλατοπιπερώνω και ρίχνω την μια κουταλιά σούπας βεγκέτας που θα δώσει πολύ νοστιμιά στο φαγητό μου. Ρίχνω ελάχιστο ζεστό νερό, μιας και το σπανάκι βγάζει τα δικά του υγρά.

  • Λίγο πριν κλείσω τη φωτιά ελέγχω ότι γίνηκε και το σπανάκι, δεν θέλει πάνω από 5-6 λεπτά.
  • Χτυπάω το αβγολέμονο, προσθέτω δυο τρεις κουταλιές από το ζεστό ζωμό του φαγητού στο αβγολέμονο και το ρίχνω προσεχτικά στην κατσαρόλα μου. Την ανακινώ και αφήνω το φαγητό να ηρεμήσει. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρω αμέσως το ζεστό φαγητό με φέτα και χωριάτικο ψωμί.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *