Στήθος κοτόπουλο σουβλάκι-καλαμάκι

Αν δεν κάνω λάθος σε λίγες μέρες έχουμε Τσικνοπέμπτη. Μπορεί βεβαίως να έχουμε και Τσικνοκυριακή ή Τσικνοδευτέρα. Γιατί μήπως το βράδυ της Τσικνοπαρασκευής άσχημο είναι; Μην πτοείστε λοιπόν. Τι κι’ αν δεν προλαβαίνετε για την Τσικνοπέμπτη,  διαλέξτε εσείς μια τσικνισμένη μέρα της εβδομάδας που σας βολεύει και φτιάξτε αυτά τα υπέροχα σουβλάκια από στήθος κοτόπουλο στην γκριλιέρα (ιδανικά) ή και στο τηγάνι σας. Οι τυχεροί συνδαιτυμόνες σας, θα σας ευγνωμονούν για το τραπέζι που θα τους κάνετε.

Υλικά (για 4 καλαμάκια)

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Μερικά μίνι ντοματίνια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • Ελαιόλαδο
  • 4 καλαμάκια

Για την μαρινάδα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. βαλσαμική κρέμα με μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • Φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου

Εκτέλεση μαρινάδας

  • Βάζω όλα τα υλικά σε ένα, κατά προτίμηση, μαρμάρινο ή γρανιτένιο γουδί και σιγά σιγά πολτοποιώ όλα τα υλικά μου, ώστε να ομογενοποιηθούν. Αφήνω τη μαρινάδα στην άκρη και συνεχίζω με το στήθος κοτόπουλο.

     

Εκτέλεση για το κοτόπουλο

  • Κόβω το στήθος σε κυβάκια, τα οποία πολύ ελαφρά τα χτυπάω με το γουδοχέρι και τα βάζω μέσα στο γουδί με την μαρινάδα. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω το γουδί μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον για 3-4 ώρες. Αν μείνει και όλο το βράδυ ακόμα καλύτερα.

  • Καθαρίζω το κρεμμύδι, το κόβω σε 2 ή 3 μέρη και ξεχωρίζω τις στρώσεις του. Πλένω την πιπεριά, την κόβω στα δύο, αφαιρώ τους σπόρους και την κόβω σε μεγάλα κομμάτια. Πλένω και τα ντοματίνια.
  • Ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο μαζί με τα ντοματίνια, την πιπεριά και το κρεμμύδι είναι ιδανική ποσότητα για 4 μεγάλα καλαμάκια. Αρχίζω λοιπόν να περνώ όλα τα υλικά στα καλαμάκια, εναλλάξ και χωρίς βεβαίως να βάλω καθόλου αλατοπίπερο. Οι γεύσεις που θα βγάλει η μαρινάδα είναι εκπληκτική και έντονη και αφαιρεί κάθε διάθεση για αλάτισμα.

  • Βάζω την γκριλιέρα μου στη φωτιά, αλείφω ελαφρά με λάδι, αφήνω να κάψει πολύ καλά και βάζω τα 4 καλάμια στις ράγες της. Ψήνω καλά και από τις δυο πλευρές τα καλαμάκια περίπου για 4-5 λεπτά για κάθε πλευρά. Αν χρειαστεί πιέστε τα καλαμάκια ελαφριά με ένα πιρούνι για να ακουμπήσουν καλύτερα στην γκριλιέρα. Όσο για το ότι σε κάποια σημεία μαύρισαν ελαφρά, δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά το μέλι της κρέμας.

  • Είναι πεντανόστιμα, τρυφερά και με έντονα τα αρώματα της ρίγανης και κυρίως του δενδρολίβανου, το οποίο σας συστήνω να το βάλετε οπωσδήποτε.

  • Σερβίρω με ψημένες πιτούλες και ρόκα σαλάτα.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *