• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά 2

Σπαγγέτι σε σάλτσα τοματίνι και βασιλικού

By Dimitra Cherouvim · On 26/03/2021

Κυριακή 21 Μαρτίου, Master Chef, Master Class, Πάνος Ιωαννίδης, και ιδού αυτό το παραδοσιακό, αρωματικό σπαγγέτι, κατευθείαν απ’ τις μνήμες και τις γεύσεις του Chef Ιωαννίδη, απ’ τις σπουδές του στην όμορφη γειτονική μας χώρα, την Ιταλία. Δεν είναι ν’ αφήνεις τις μέρες να περνούν… όσο είναι ακόμα ζεστές και ζωντανές οι εικόνες απ’ το κανάλι που εξέπεμψε το θεσπέσιο αυτό σπαγγέτι, φροντίζω για τα πρέποντα, ώστε άμεσα να απολαύσουμε με τον καλό μου το απλό αλλά υπέροχο αυτό σπαγγέτι. Άντε και στα δικά σας.

Υλικά (3-4 μερίδες)

  • 250 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 300 γρ. τοματίνια
  • Φρέσκα μυρωδικά – πλατύφυλλος βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να βάλω τα τοματίνια σε χαμηλό ταψάκι, να τα λαδώσω πολύ καλά και να τα πασπαλίσω με ψιλοκομμένο θυμάρι και ρίγανη. Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και λίγη ζάχαρη που θα τα καραμελώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

  • Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνω στον αέρα, στους 200 βαθμούς για 15-18 λεπτά όπου και θα σκάσουν. Όσο ψήνονται, ετοιμάζω το αρωματικό λάδι.

  • Βάζω σε ένα τηγανάκι περίπου 30 γρ. βούτυρο ανάλατο και αρκετό ελαιόλαδο. Προσθέτω μια σκελίδα σκόρδου πλυμένη και σπασμένη με το μαχαίρι, δυο μικρά κρεμμυδάκια, και κλαδάκια απ’ το δενδρολίβανο, τη ρίγανη και το θυμάρι.

  • Βάζω το τηγανάκι μου σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήνω περίπου για 10-12 λεπτά να βράσει βούτυρο και λάδι και κυρίως να αρωματιστούν απ’ τα φρέσκα μυρωδικά.

  • Περιμένω λίγο να πέσει η θερμοκρασία του αρωματικού αυτού μείγματος και σουρώνω σε ένα κατσαρολάκι με ένα καθαρό τουλπάνι ή γάζα. Στο τέλος σφίγγω και τη γάζα ώστε όλα τα υγρά να πέσουν στο κατσαρολάκι.

  • Βάζω τα ψημένα τοματίνια με το ζουμί τους στο μούλτι. Προσθέτω το αρωματικό λάδι και τα πολτοποιώ.

  • Βάζω όλο αυτό το μείγμα σε ένα βαθύ τηγάνι. Ενδιάμεσα έχω βράσει και τα σπαγγέτι μου, οπωσδήποτε αλντέντε. Τα έχω σουρώσει αλλά έχω κρατήσει και λίγο απ’ το νερό τους. Τα ρίχνω αμέσως στο τηγάνι με την αρωματική σάλτσα τοματινιών.

  • Ανακατεύω απαλά. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο βασιλικό.

  • Σερβίρω αμέσως  και σε κάθε πιάτο βάζω 2-3 ψημένα τοματίνια, ψιλοκομμένο βασιλικό και ιδανικά τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη με αυτό το υπέροχο, παραδοσιακό Ιταλικό γευστικότατο σπαγγέτι.

αλάτιβασιλικόςβούτυροδενδρολίβανοελαιόλαδοθυμάρικρεμμύδιπιπέριρίγανησκόρδοσπαγγέτιτοματίνι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι βρούβας τα ταπεινά

  • Ζυμαρικά

    Σαλιγκάρια pasta-με κιμά και τυριά

  • Ζυμαρικά

    Πέννες σε κρέμα μπρόκολου

2 Comments

  • vatsithianou fotini says: 27/03/2021 at 9:56 am

    Πιρουνιά και Συχώριο

    Reply
    • Δήμητρα Χερουβείμ says: 27/03/2021 at 2:19 pm

      Καλά τα λες Φωτεινή μου! Σ’ ευχαριστώ πολύ! <3

      Reply

    Leave a reply Cancel reply

    BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

    Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

    Κατηγορίες

    • Αβγά
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κέικ
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Ορεκτικά
    • Όσπρια
    • Παγωτά
    • Πατάτες
    • Πίτες
    • Ρύζια
    • Σαλάτες
    • Σούπες
    • Ψάρια
    ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Find us on Facebook

    • Ανά Κατηγορία
    • Γεύσεις του κόσμου
    • Σχετικά

    Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License