Σπαγγέτι σε σάλτσα τοματίνι και βασιλικού

Κυριακή 21 Μαρτίου, Master Chef, Master Class, Πάνος Ιωαννίδης, και ιδού αυτό το παραδοσιακό, αρωματικό σπαγγέτι, κατευθείαν απ’ τις μνήμες και τις γεύσεις του Chef Ιωαννίδη, απ’ τις σπουδές του στην όμορφη γειτονική μας χώρα, την Ιταλία. Δεν είναι ν’ αφήνεις τις μέρες να περνούν… όσο είναι ακόμα ζεστές και ζωντανές οι εικόνες απ’ το κανάλι που εξέπεμψε το θεσπέσιο αυτό σπαγγέτι, φροντίζω για τα πρέποντα, ώστε άμεσα να απολαύσουμε με τον καλό μου το απλό αλλά υπέροχο αυτό σπαγγέτι. Άντε και στα δικά σας.

Υλικά (3-4 μερίδες)

  • 250 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 300 γρ. τοματίνια
  • Φρέσκα μυρωδικά – πλατύφυλλος βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να βάλω τα τοματίνια σε χαμηλό ταψάκι, να τα λαδώσω πολύ καλά και να τα πασπαλίσω με ψιλοκομμένο θυμάρι και ρίγανη. Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και λίγη ζάχαρη που θα τα καραμελώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

  • Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνω στον αέρα, στους 200 βαθμούς για 15-18 λεπτά όπου και θα σκάσουν. Όσο ψήνονται, ετοιμάζω το αρωματικό λάδι.

  • Βάζω σε ένα τηγανάκι περίπου 30 γρ. βούτυρο ανάλατο και αρκετό ελαιόλαδο. Προσθέτω μια σκελίδα σκόρδου πλυμένη και σπασμένη με το μαχαίρι, δυο μικρά κρεμμυδάκια, και κλαδάκια απ’ το δενδρολίβανο, τη ρίγανη και το θυμάρι.

  • Βάζω το τηγανάκι μου σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήνω περίπου για 10-12 λεπτά να βράσει βούτυρο και λάδι και κυρίως να αρωματιστούν απ’ τα φρέσκα μυρωδικά.

  • Περιμένω λίγο να πέσει η θερμοκρασία του αρωματικού αυτού μείγματος και σουρώνω σε ένα κατσαρολάκι με ένα καθαρό τουλπάνι ή γάζα. Στο τέλος σφίγγω και τη γάζα ώστε όλα τα υγρά να πέσουν στο κατσαρολάκι.

  • Βάζω τα ψημένα τοματίνια με το ζουμί τους στο μούλτι. Προσθέτω το αρωματικό λάδι και τα πολτοποιώ.

  • Βάζω όλο αυτό το μείγμα σε ένα βαθύ τηγάνι. Ενδιάμεσα έχω βράσει και τα σπαγγέτι μου, οπωσδήποτε αλντέντε. Τα έχω σουρώσει αλλά έχω κρατήσει και λίγο απ’ το νερό τους. Τα ρίχνω αμέσως στο τηγάνι με την αρωματική σάλτσα τοματινιών.

  • Ανακατεύω απαλά. Πασπαλίζω με ψιλοκομμένο βασιλικό.

  • Σερβίρω αμέσως  και σε κάθε πιάτο βάζω 2-3 ψημένα τοματίνια, ψιλοκομμένο βασιλικό και ιδανικά τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή σας επιτυχία και καλή όρεξη με αυτό το υπέροχο, παραδοσιακό Ιταλικό γευστικότατο σπαγγέτι.

Comments

2 responses to “Σπαγγέτι σε σάλτσα τοματίνι και βασιλικού”

  1. vatsithianou fotini

    Πιρουνιά και Συχώριο

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Καλά τα λες Φωτεινή μου! Σ’ ευχαριστώ πολύ! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *