Μπορεί ένα πιάτο μακαρόνια να είναι ότι πρέπει και για κάποιον που είναι σε δίαιτα η για κάποιον που θέλει να φάει ελαφριά; Και βέβαια μπορεί, όταν είναι μια λογική ποσότητα και η σάλτσα των μακαρονιών δεν είναι παρά μόνο πιπεριές , σοταρισμένες με ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
Σε ένα τόσο απλό όμως πιάτο, θα δώσουμε βάση στα χρώματα που θα το κάνουν κυρίως ιδιαίτερα θελκτικό αλλά και πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που ως γνωστόν, διαφέρουν σε φρούτα και λαχανικά, ανάλογα πάντα με το χρώμα τους.
Έτσι η πολυχρωμία των πιπεριών σε αυτή τη σάλτσα των μακαρονιών, μας δίνει το τέλειο γευστικό, αισθητικό και με ποικιλία θρεπτικών συστατικών αποτέλεσμα που θέλουμε.
Ευκαιρία λοιπόν να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτή την πολύχρωμη, γευστική για όλους και εύκολη μακαρονάδα αλλά κυρίως να την απολαύστε.
Υλικά (για 2-4 άτομα)
- 1/4 κιλό σπαγγέτι Νο 6
- 4 πιπεριές σε κόκκινο, πράσινο, κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα
- 2-3 σκελίδες σκόρδου προαιρετικά
- 1-2 κ.σ. μπαλσάμικο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζω νερό σε κατσαρόλα για να βράσω τα μακαρόνια al dente.
- Πλένω τις πιπεριές και τις κόβω σε λεπτά μπαστουνάκια.
- Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου, τις κόβω σε λεπτές φετούλες και τις σοτάρω για 1-2 λεπτά με παρθένο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
- Στη συνέχεια ρίχνω και τις πιπεριές στο τηγάνι, αλατίζω και σοτάρω περίπου 4-5 λεπτά για να πέσει ο όγκος τους. Σβήνω τις πιπεριές με το μπαλσάμικο.
- Αφού έχουν γίνει και τα μακαρόνια και χωρίς να τα σουρώσω, τα μεταφέρω με τσιμπίδα και λίγα λίγα από την κατσαρόλα στο τηγάνι.
- Ανακατεύω καλά και σερβίρω το σπαγγέτι ζεστό με ή χωρίς τυρί.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply