Πολλές φορές οι μεγάλες αλυσίδες super markets κάνουν πολύ καλές προσφορές σε διάφορες κατηγορίες τροφίμων. Έτσι τις προάλλες τα κατεψυγμένα ψάρια και τα θαλασσινά είχαν την τιμητική τους. Δεν έχασα την ευκαιρία λοιπόν και αγόρασα μερικά πακέτα από είδη που με ενδιέφεραν και κυρίως που τρώμε τακτικά. Ένα από αυτά είναι και οι σουπιές, φρέσκες ή κατεψυγμένες βρίσκονται τακτικά στο ψυγείο μου.
Αυτή τη φορά τις έκανα στιφάδο με μπόλικα κρεμμύδια, ξύλο κανέλας, φύλλα δάφνης και κόκκινο κρασί. Μοσχομύρισε το σπίτι και έγιναν ανάρπαστες στο Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια.
Υλικά
- 1 πακέτο κατεψυγμένες σουπιές 500-600 γρ.
- 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Φύλλα δάφνης
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια και τα βάζω να σοταριστούν σε χαμηλή φωτιά με 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο.
- Αφού ροδίσουν ελαφρώς, προσθέτω 1/2 ποτήρι νερό και τα αφήνω να βράσουν μόνα τους, περίπου για 10 λεπτά ή ώσπου να πιούν το νεράκι.
- Στη συνέχεια προσθέτω τις καθαρισμένες σουπιές, τις σοτάρω ελαφρά και τις σβήνω με το κρασί.
- Προσθέτω τις ντομάτες, 1 ποτήρι νερό, το ξύλο κανέλας, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και αφήνω να βράσουν όλα τα υλικά μαζί, περίπου για 30-40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι σουπιές και να δέσει η σάλτσα τους.
- Ελέγχω το αλάτι και αν χρειάζεται ρίχνω προς το τέλος του μαγειρέματος, λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία
Leave a Reply