Σολομός με μυρωδικά στο γκριλ

Εδώ δεν έχουμε συνταγή, όπως την εννοούμε. Πρόταση είναι για έναν εξαιρετικά γευστικό σολομό. Αρκεί να υπάρχουν φρέσκα μυρωδικά απ’ τις γλάστρες σας, ή αγορασμένα απ’ την αγορά. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Υλικά

  • 2 φέτες σολομό
  • Φρέσκα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, δάφνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Λευκό κρασί, ένα σφηνάκι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Λίγο τριμμένο παξιμάδι ή φρυγανιά

Εκτέλεση

  • Πλένω καλά τα μυρωδικά μου και τα απλώνω σε ένα σκεύος μαζί με τις σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδελίτσες.

  • Ακουμπώ απάνω τις δυο φέτες σολομού και ρίχνω το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και το κρασί. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη φρυγανιά.

  • Ψήνω στο γκριλ ώσπου να ροδίσουν καλά οι φέτες, τις οποίες δεν τις γύρισα. Ο σολομός δεν χρειάζεται πολύ ώρα ψήσιμο.

  • Σερβίρω με πλούσια πολύχρωμη σαλάτα και φάβα την οποία έχω βράσει με καρότο, κρεμμύδι και πασπαλίσει με κουρκουμά.

Καλή σας επιτυχία

 

 

 

 

 

 

 

Comments

2 responses to “Σολομός με μυρωδικά στο γκριλ”

  1. fotini ΒΑΤΣΙΘΙΑΝΟΥ

    ποσο νοστιμο !

    1. Δήμητρα Χερουβείμ

      Πολύ νόστιμο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *