Εδώ δεν έχουμε συνταγή, όπως την εννοούμε. Πρόταση είναι για έναν εξαιρετικά γευστικό σολομό. Αρκεί να υπάρχουν φρέσκα μυρωδικά απ’ τις γλάστρες σας, ή αγορασμένα απ’ την αγορά. Έχουμε και λέμε λοιπόν.
Υλικά
- 2 φέτες σολομό
- Φρέσκα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι, δάφνη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Το χυμό από ένα λεμόνι
- Λευκό κρασί, ένα σφηνάκι
- Ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- Λίγο τριμμένο παξιμάδι ή φρυγανιά
Εκτέλεση
- Πλένω καλά τα μυρωδικά μου και τα απλώνω σε ένα σκεύος μαζί με τις σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδελίτσες.
- Ακουμπώ απάνω τις δυο φέτες σολομού και ρίχνω το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και το κρασί. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη φρυγανιά.
- Ψήνω στο γκριλ ώσπου να ροδίσουν καλά οι φέτες, τις οποίες δεν τις γύρισα. Ο σολομός δεν χρειάζεται πολύ ώρα ψήσιμο.
- Σερβίρω με πλούσια πολύχρωμη σαλάτα και φάβα την οποία έχω βράσει με καρότο, κρεμμύδι και πασπαλίσει με κουρκουμά.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply