• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζαρζαβατικά 0

Σελινόριζες με καρότα και κρεμμύδια

By Dimitra Cherouvim · On 23/03/2017

Τρεις πολύτιμες, θρεπτικές ρίζες, ένα πιάτο. Ένα γευστικότατο αν και απλό πιάτο. Η σελινόριζα που μοιάζει με υπερμεγέθη πατάτα, το καρότο και το καθημερινό μας ξερό κρεμμύδι που το βάζουμε παντού,  σμίγουν όλα μαζί, χωρίς καμία απολύτως σειρά στην πλατιά μου κατσαρόλα, με μπόλικο ελαιόλαδο και σε λίγη ώρα το υπέροχο αυτό φαγητό με το χυμό από ένα ή δύο λεμόνια, σερβιρισμένο στο τραπέζι μας.

Ξέρω ξέρω η σελινόριζα φοβίζει για το πως θα την καθαρίσουμε μιας και έχει πολλές απολήξεις και ριζίδια με χώματα και πρέπει να αφαιρεθεί αρκετή απ’ την εξωτερική της φλούδα. Όμως τα πράγματα απλοποιούνται αν πρώτα την κόψουμε όπως κόβουμε ένα μήλο, κάθετα και σε οχτώ κομμάτια. Έτσι μπορούμε εύκολα να την καθαρίσουμε και κυρίως να αφαιρέσουμε τα ξένα σώματα που χώνονται ανάμεσα στα ριζίδια της. Έχει εκπληκτική φίνα γεύση, ελάχιστες θερμίδες, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά στο χοιρινό κρέας που δένει απόλυτα μαζί του.

Η σημερινή όμως πρόταση μου είναι απλούστατη, γρήγορη, χορταστική και κυρίως γευστικότατη. Σας προτρέπω να την δοκιμάσετε.

Υλικά (για 5-6 μερίδες)

  • 3 σελινόριζες γύρω στα 2 κιλά. Με το καθάρισμα δεν θα μείνουν πάνω από 1500 γρ.
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 4 ξερά κρεμμύδια
  • Το χυμό από ένα ή δυο λεμόνια, ανάλογα με το πόσο ξινό προτιμάτε το φαγητό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο και λίγο μπούκοβο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί

Εκτέλεση

  • Κόβω τις σελινόριζες σε όγδοα, τις καθαρίζω από την εξωτερική φλούδα και τις ξανακόβω σε χοντρούς κύβους. Καθαρίζω τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια.

  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω αρκετό ελαιόλαδο και όλα μαζί τα κομμάτια σελινόριζας, καρότων και κρεμμυδιών. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω και το μπούκοβο και σοτάρω πολύ καλά. Σβήνω με το κρασί.

  • Ρίχνω περίπου 2 ποτήρια ζεστό νερό, σκεπάζω την κατσαρόλα μου και αφήνω να σιγοβράσουν τα λαχανικά μου, ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτα, πράγμα που επιτυγχάνεται με τη βοήθεια του αμύλου που περιέχει η σελινόριζα.

  • Κατεβάζω την κατσαρόλα μου από τη φωτιά, περιχύνω με το χυμό των λεμονιών και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο σέλινο.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοκαρότοκρασίκρεμμύδιμπούκοβοπιπέρισελινόριζα
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζαρζαβατικά

    Κολοκυθάκια… βαρκούλες αρμενίζουνε…

  • Ζαρζαβατικά

    Μανιτάρια κοκκινιστά (kimas style)

  • Ζαρζαβατικά

    Μελιτζάνες τσακώνικες στην κατσαρόλα… με παρέα

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License