• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ψάρια 0

Σαργός ψητός με πέστο λουίζας

By Dimitra Cherouvim · On 26/08/2018

Κι’ αν με ρωτάς, “γιατί σαργός με πέστο λουίζας;”, θα σου απαντήσω. “Γιατί όχι, πρώτον στο πέστο παίζουν πολλά αρωματικά και δεύτερον η λουίζα έχει ένα λεπτό χαρακτηριστικό λεμονάτο άρωμα. Συνήθως βεβαίως την χρησιμοποιούμε σε γλυκά, όπως έκανα εγώ στην πολύ πετυχημένη μου μαρμελάδα βανίλιας με φύλλα λουίζας. Όμως γιατί να μην τη δοκιμάσουμε και σε ψάρι ψητό που θα το αρωματίσει ελαφρά και η “γέμιση” με πέστο λουίζας και αμύγδαλου θα το κάνουν πολύ ενδιαφέρον;!

Βρήκα στην κεντρική ψαραγορά ωραιότατους φρέσκους σαργούς, χαρακτηριστικούς για τις κάθετες σκούρες γραμμές τους, που δεν διακρίνονται πάντα εύκολα και την μαύρη “βουλίτσα” στην αρχή της ουράς. Άρπαξα την ευκαιρία, άρπαξα και τους γευστικότατους σαργούς και σας τους παρουσιάζω με αυτό το ιδιαίτερο πέστο. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Υλικά (για δυο άτομα)

  • 2 σαργοί
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι

Υλικά για το πέστο

  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • Μερικά φύλλα λουίζας
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω και πλένω καλά τα ψάρια. Δουλειά που την κάνει και ο ψαράς.
  • Βάζω όλα τα υλικά του πέστο στο μούλτι και τα πολτοποιώ καλά. Τα αμύγδαλα ίσως αφήσουν κόκκους, δεν πειράζει καθόλου.

     

  • Λαδώνω και αλατίζω καλά τα ψάρια, έξω και μέσα στην κοιλιά τους και τα γεμίζω με το πέστο.

  • Βάζω τα ψάρια σε σχάρα και πάνω από ταψί που έχω ρίξει ένα ποτήρι νερό.

  • Ο χρόνος του ψησίματος εξαρτάται από το πόσο ψημένα τα θέλει ο καθένας μας.

  • Σερβίρω με καλά χτυπημένο λαδολέμονο, μια καλή σαλάτα και δροσερό άσπρο κρασί.

Καλή σας επιτυχία

αλάτιαμύγδαλοελαιόλαδολεμόνιλουίζαπαρμεζάνασαργόςσκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ψάρια

    Ξιφίας στη γκριλιέρα

  • Ψάρια

    Λίτσες με λαχανικά στο φούρνο

  • Ψάρια

    Τόνος μπριαμ

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License