Σάλπες στη γκριλιέρα

Γκριλιέρα το νούμερο ένα μαγειρικό σκεύος για καλοκαιρινές νοστιμιές. Και μάλιστα όταν οι σάλπες, μικρές μεν αλλά ολόφρεσκες, δεν σκέφτεσαι καθόλου το μεσημεριανό απλό, γευστικό και γρήγορο φαγητό για δύο. Θα ψηθούν θαυμάσια συνοδεία των αγαπημένων ντοματινιών, σκόρδων και μικρών πράσινων πιπεριών κατευθείαν από φιλικό κήπο. Τι άλλο να πεις;! Τα απλά φαγητά δεν θέλουν λόγια, θέλουν δροσερό κρασί.

Τις σάλπες μου τις συνόδευσα με έναν γευστικότατο πουρέ φακής, σερβιρισμένο σε ατομικά μπολάκια.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 4 σάλπες
  • Ντοματίνια
  • Σκελίδες σκόρδου
  • Πιπεριές
  • Φέτες λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω τα ψάρια, τα πλένω, τα στραγγίζω και τα αφήνω στην άκρη. Βάζω την γκριλιέρα, καλά λαδωμένη, στη φωτιά και αφήνω να κάψει. Λαδώνω καλά και τα ψάρια μου, τα αλατίζω και τα τοποθετώ στην καυτή γκριλιέρα. Τα αφήνω να ψηθούν περίπου για 5 λεπτά ή όσο να πάρουν χρώμα. Μετά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα γυρίζω από την άλλη πλευρά, βάζοντας γύρω τους τα ντοματίνια, τα σκόρδα, τις πιπεριές και φέτες λεμονιού.

  • Όταν ψηθούν καλά, αλλά όχι να στεγνώσουν τα σερβίρω με λαδολέμονο και ξύσμα λεμονιού.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *