Ρολάκια γλώσσας γεμιστά με μαϊντανό και σκόρδο

Ένα γευστικότατο πιάτο με κατεψυγμένες γλώσσες που συνήθως τις φτιάχνουμε στο τηγάνι. Γεμιστές με μείγμα σκόρδου και μαϊντανού σε μια νόστιμη ελαφριά σάλτσα ντομάτας και λεμονιού ικανοποίησαν πολύ τα τρία άτομα που τις γευτήκαμε. Το “λάθος” μου ήταν που έπρεπε να πάρω δυο συσκευασίες γλώσσας και όχι μία. Το επισημαίνω για τις φίλες και φίλους που θελήσουν να τις φτιάξουν. Αξίζει τον κόπο.

Υλικά

  • 1 πακέτο γλώσσες κατεψυγμένες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ντομάτα
  • 1-2 λεμόνια το χυμό τους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Διαδικασία

  • Ξεπαγώνω τις γλώσσες και τις κόβω προσεχτικά στη μέση. Βάζω μία μία σε επιφάνεια κοπής και με ένα γουδοχέρι τις χτυπώ ελαφρά και με προσοχή ώστε τα κομμάτια να πλατύνουν λίγο.
  • Ψιλοκόβω το μαϊντανό, πολτοποιώ το σκόρδο και σε καρεδάκια την τομάτα.

  • Παίρνω μία μία γλώσσα και βάζω πάνω της μια μικρή κουταλιά από το μείγμα μαϊντανού και σκόρδου.

  • Ρολάρω τη γλώσσα και την τοποθετώ σε μικρό πυρέξ. Συνεχίζω τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν όλα τα κομμάτια της γλώσσας.
    Ρίχνω στο πυρέξ τα καρεδάκια της ντομάτας, το χυμό των λεμονιών και αρκετό ελαιόλαδο.

  • Σκεπάζω το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 20λ. στις αντιστάσεις στους 200β. Μετά τα 20λ. αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω άλλα 10-15λ. ώσπου να πάρουν χρώμα τα ρολάκια.

  • Σερβίρω με ρύζι και πράσινη σαλάτα.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *