Ριζοσαλάτα κι’ ένα αβγό μπλουμ

Το καλοκαίρι πέρασε, όχι όμως και οι εύκολες, γρήγορες  σαλάτες μου, τις οποίες τις έχω εντάξει σε εβδομαδιαία βάση, όταν έχω δουλειές ή έχω βαριεστημάρα για πολλά πολλά μαγειρέματα. Και ενώ σήμερα είχα βγάλει τις φακές για βάση σαλάτας, άλλαξα γνώμη και έκανα τράμπα με το ρυζάκι. Εσύ όμως φίλη μου, αποφασίζεις τα της επόμενης σαλάτας σου, αν θα είναι με όσπριο ή όπως η σημερινή που σου προτείνω, με ρύζι που πάντα ή σχεδόν πάντα υπάρχει στο ντουλάπι της κουζίνας μας.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 100 γρ. ρύζι σπυρωτό
  • 1 αβγό
  • 1 ντομάτα σφιχτή μικρή
  • 1 μικρή κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μερικές ελιές
  • Κάπαρη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ή μεγαλύτερο λεμόνι για το χυμό
  • 1 κ.γ. κοφτό βεγκέτα
  • 1 κλωναράκι γλυστρίδα  ή όποια άλλη πρασινάδα υπάρχει

Διαδικασία

  • Βάζω το ρύζι να βράσει με λίγο ελαιόλαδο και τη βεγκέτα.
  • Κόβω την ντομάτα σε κυβάκια και πολτοποιώ τη σκελίδα σκόρδου. Αφαιρώ τα κουκούτσια απ’ τις ελιές και τις κόβω σε ροδέλες.

  • Μόλις γίνει το ρύζι, αλ ντέντε, σβήνω το μάτι, περιμένω να πέσει η βράση, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και αμέσως το αβγό ωμό. Ανακατεύω καλά να δέσουν.

  • Μεταφέρω το ρύζι με το αβγό σε σαλατιέρα και ρίχνω προσεχτικά όλα τα υπόλοιπα υλικά.

  • Ανακατεύω καλά αλλά απαλά, δοκιμάζω και προσθέτω ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.  Πρέπει να πω ότι αλάτι δεν έβαλα καθόλου.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *