Αν υπάρχει ένα αδύνατο σημείο σε αυτήν τη σαλάτα οσπρίου, είναι ότι θα πρέπει να αγοράσουμε ώριμο αβοκάντο ή να περιμένουμε ως και μια εβδομάδα για να του δώσουμε χρόνο να γίνει. Κατά τα άλλα, μια εξαιρετική ρεβιθοσαλάτα, γευστική, θρεπτική, ωφέλιμη, πανδαισία χρωμάτων. Αν μάλιστα σερβιριστεί σε μικρά ατομικά μπολάκια, είναι ένας ιδιαίτερα θελκτικός τρόπος παρουσίασης σε τραπέζι με λίγους φίλους.
Υλικά
- 1/4 ρεβίθια μικρόσπερμα
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- Ντοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Φυλλαράκια φρέσκια ρίγανης
- 1 κ.σ. βεγκέτα
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζω τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τα βάζω σε καθαρό νερό να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν. Στο νερό μέσα έχω ρίξει την μια κουταλιά σούπας βεγκέτα και προς το τέλος του βρασίματος το αλάτι.
- Όσο βράζουν τα ρεβίθια, πλένω, κόβω σε φετούλες την πιπεριά και σε κυβάκια το αβοκάντο. Πλένω τα ντοματίνια και τη φρέσκια ρίγανη. Πολτοποιώ τη σκελίδα σκόρδου και τη βάζω σε ένα μπολάκι.
- Όταν γίνουν τα ρεβίθια τα σουρώνω, αλλά κρατάω 3-4 κ.σ. από το ζουμί τους, το οποίο το βάζω στο μπολάκι με το πολτοποιημένο σκόρδο. Προσθέτω 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύω καλά.
- Βάζω τα βρασμένα ρεβίθια σε σαλατιέρα, ρίχνω τα ντοματίνια, τα κυβάκια του αβοκάντο και τις ροδέλες της πιπεριάς και τα περιχύνω με το μείγμα ελαιόλαδου. Τέλος πασπαλίζω τη σαλάτα με τα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
- Σερβίρω με μαύρο χωριάτικο ψωμί ολικής.
Καλή σας επιτυχία
Leave a Reply