• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Σαλάτες 0

Ρεβίθια σαλάτα με αβοκάντο

By Dimitra Cherouvim · On 09/02/2018

Αν υπάρχει ένα αδύνατο σημείο σε αυτήν τη σαλάτα οσπρίου, είναι ότι θα πρέπει να αγοράσουμε ώριμο αβοκάντο ή να περιμένουμε ως και μια εβδομάδα για να του δώσουμε χρόνο να γίνει. Κατά τα άλλα, μια εξαιρετική ρεβιθοσαλάτα, γευστική, θρεπτική, ωφέλιμη, πανδαισία χρωμάτων. Αν μάλιστα σερβιριστεί σε μικρά ατομικά μπολάκια, είναι ένας ιδιαίτερα θελκτικός τρόπος παρουσίασης σε τραπέζι με λίγους φίλους.

Υλικά

  • 1/4 ρεβίθια μικρόσπερμα
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • Ντοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Φυλλαράκια φρέσκια ρίγανης
  • 1 κ.σ. βεγκέτα
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζω τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τα βάζω σε καθαρό νερό να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν. Στο νερό μέσα έχω ρίξει την μια κουταλιά σούπας βεγκέτα και προς το τέλος του βρασίματος το αλάτι.
  • Όσο βράζουν τα ρεβίθια, πλένω, κόβω σε φετούλες την πιπεριά και σε κυβάκια το αβοκάντο. Πλένω τα ντοματίνια και τη φρέσκια ρίγανη. Πολτοποιώ τη σκελίδα σκόρδου και τη βάζω σε ένα μπολάκι.

  • Όταν γίνουν τα ρεβίθια τα σουρώνω, αλλά κρατάω 3-4 κ.σ. από το ζουμί τους, το οποίο το βάζω στο μπολάκι με το πολτοποιημένο σκόρδο. Προσθέτω 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύω καλά.
  • Βάζω τα βρασμένα ρεβίθια σε σαλατιέρα, ρίχνω τα ντοματίνια, τα κυβάκια του αβοκάντο και τις ροδέλες της πιπεριάς και τα περιχύνω με το μείγμα ελαιόλαδου. Τέλος πασπαλίζω τη σαλάτα με τα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
  • Σερβίρω με μαύρο χωριάτικο ψωμί ολικής.

Καλή σας επιτυχία

 

αβοκάντοβεγκέταελαιόλαδοντοματίνιπιπεριάρεβίθιρίγανησκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Σαλάτες

    Παντζαροσαλάτα με μήλο και καρύδια

  • Σαλάτες

    Κέφαλος σαλάτα πολύχρωμη φανταστική

  • Σαλάτες

    Φασόλια σαλάτα με κολοκυθάκια και πικάντικη σος πιπεριάς

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License