Η επίσκεψη μου και το ψάξιμο στα ράφια του μεγάλου σούπερ μάρκετ, μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω ένα όμορφο μικρό βάζο με ποικιλία μικρών, γευστικών μανιταριών που μπορούν να φτιαχτούν με πολλούς τρόπους. Για την ακρίβεια, όχι να φτιαχτούν μιας και είναι έτοιμα μαριναρισμένα και με κομμάτια κόκκινης πιπεριάς, αλλά πως μπορούν να συνοδέψουν διάφορα πιάτα, αυτά τα κομψά μαριναρισμένα μανιταράκια. Για πρώτη φορά τα έφτιαξα με κύβους από ψαρονέφρι και δίπλα ένα απλό λευκό ρύζι. Όσο για τη σαλάτα, απλή πράσινη μεν, αλλά… με κομμένες φραουλίτσες και σάλτσα της στιγμής.
Υλικά
- 1 βαζάκι ποικιλία μανιταριών 280 γρ. (τιμή 3+ ευρώ)
- 1 ψαρονέφρι 200-250 γρ. κομμένο σε κύβους
- Το χυμό από ένα ή μισό λεμόνι
- Λίγο ελαιόλαδο – τα μανιτάρια διατηρούνται στο βαζάκι σε ελαιόλαδο και ηλιέλαιο
- Ελάχιστο αλάτι, λεμονοπίπερο ή ό,τι άλλο μπαχαρικό που σας ταιριάζει
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
Διαδικασία
- Κόβω το ψαρονέφρι σε λωρίδες και κατόπιν τις λωρίδες σε κυβάκια.
- Σοτάρω τα κυβάκια κρέατος σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και λίγο απ’ το ανάμεικτο λάδι των μανιταριών. Αλατοπιπερώνω. Σβήνω με το κρασί. Περιμένω να φύγει το αλκοόλ και ρίχνω λίγο ζεστό νερό. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να γίνει το κρέας ώσπου να μαλακώσει. Τέλος ρίχνω το χυμό λεμονιού.
- Ρίχνω στο τηγάνι όλα τα μανιταράκια με το λάδι της, ανακατεύω μια δυο φορές με το ψαρονέφρι και σβήνω τη φωτιά. Πασπαλίζω με άνηθο.
- Συνοδεύω με ρύζι και πράσινη σαλάτα στην οποία έχω προσθέσει κομμένες φράουλες.
Καλή σας και γευστική επιτυχία
Leave a Reply