• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Κρέατα 0

Ψαρονέφρι με ποικιλία μανιταριών

By Dimitra Cherouvim · On 03/06/2022

Η επίσκεψη μου και το ψάξιμο στα ράφια του μεγάλου σούπερ μάρκετ, μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω ένα όμορφο μικρό βάζο με ποικιλία μικρών, γευστικών μανιταριών που μπορούν να φτιαχτούν με πολλούς τρόπους. Για την ακρίβεια, όχι να φτιαχτούν μιας και είναι έτοιμα μαριναρισμένα και με κομμάτια κόκκινης πιπεριάς, αλλά πως μπορούν να συνοδέψουν διάφορα πιάτα, αυτά τα κομψά μαριναρισμένα μανιταράκια. Για πρώτη φορά τα έφτιαξα με κύβους από ψαρονέφρι και δίπλα ένα απλό λευκό ρύζι. Όσο για τη σαλάτα, απλή πράσινη μεν, αλλά… με κομμένες φραουλίτσες και σάλτσα της στιγμής.

Υλικά

  • 1 βαζάκι ποικιλία μανιταριών 280 γρ. (τιμή 3+ ευρώ)
  • 1 ψαρονέφρι 200-250 γρ. κομμένο σε κύβους
  • Το χυμό από ένα ή μισό λεμόνι
  • Λίγο ελαιόλαδο – τα μανιτάρια διατηρούνται στο βαζάκι σε ελαιόλαδο και ηλιέλαιο
  • Ελάχιστο αλάτι, λεμονοπίπερο ή ό,τι άλλο μπαχαρικό που σας ταιριάζει
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί

Διαδικασία

  • Κόβω το ψαρονέφρι σε λωρίδες και κατόπιν τις λωρίδες σε κυβάκια.

  • Σοτάρω τα κυβάκια κρέατος σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και λίγο απ’ το ανάμεικτο λάδι των μανιταριών. Αλατοπιπερώνω. Σβήνω με το κρασί. Περιμένω να φύγει το αλκοόλ και ρίχνω λίγο ζεστό νερό. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να γίνει το κρέας ώσπου να μαλακώσει. Τέλος ρίχνω το χυμό λεμονιού.

  • Ρίχνω στο τηγάνι όλα τα μανιταράκια με το λάδι της, ανακατεύω μια δυο φορές με το ψαρονέφρι και σβήνω τη φωτιά. Πασπαλίζω με άνηθο.

  • Συνοδεύω με ρύζι και πράσινη σαλάτα στην οποία έχω προσθέσει κομμένες φράουλες.

Καλή σας και γευστική επιτυχία

αλάτιελαιόλαδοκρασίλεμόνιμανιτάριπιπέριψαρονέφρι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Κρέατα

    Αρνίσιο κεφαλάκι με κριθαράκι

  • Κρέατα

    Ψαρονέφρι με μανιτάρια και πιπεριές

  • Κρέατα

    Σπάλα χοιρινή στη λαδόκολλα

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License