Ψαρονέφρι με μανιτάρια και πιπεριές

Μπαίνεις σπίτι, πετάς τσάντα όπου βρεις, πετάς ψηλοτάκουνες γόβες… η μια πέφτει στο πιατάκι της γάτας, ξεσφίγγεις την κομψή ζώνη, βγάζεις σκουλαρίκια και δαχτυλίδια, βάζεις ποδιά κουζίνας, πλένεις καλά καλά τα χέρια, βγάζεις αναστεναγμό ανακούφισης, βγάζεις τα υλικά απ’ το ψυγείο, βγάζεις το κοφτερό μαχαίρι απ’ το συρτάρι και το ξύλο κοπής απ’ το ντουλάπι, βγάζεις τα μπαχαρικά σου, ανάβεις το μάτι να ζεσταθεί το τηγάνι με το ελαιόλαδο, κόβεις το ψαρονέφρι σε κυβάκια, τις πιπεριές σε κυβάκια, τα σκόρδα σε κυβάκια, τα μανιτάρια σε φετούλες, τα ρίχνεις όλα μαζί… ναι ναι όλα μαζί στο τηγάνι που έχει κάψει ελαφρώς, γεμίζεις την κατσαρόλα μακαρονιών με νερό και το βάζεις να βράζει σε διπλανό μάτι, ξαναγυρίζεις στο τηγάνι σου, ανακατεύεις καλά να φύγουν τα υγρά, αλατοπιπερομπαχαρώνεις, δοκιμάζεις και χαμηλώνεις τη φωτιά, το ψαρονέφρι με τις όμορφες, βιταμινούχες πολύχρωμες πιπεριές και τα μανιτάρια έχουν γίνει, σβήνεις με λευκό κρασί, ρίχνεις την κρέμα γάλακτος, ρίχνεις και τα μακαρόνια στην αντίστοιχη κατσαρόλα… οχτώ, δέκα, δώδεκα λεπτά… άντε και κάτι παραπάνω… φωνάζεις…
“αγάπη μου, το φαγητό είναι έτοιμο, στρώσε τραπέζι, βγάλε το κρασί, κάνω ένα ντουζάκι και σου’ ρχομαι”.
‘Εεε, όχι πες μου, σου αντιστέκεται κανείς;

Το ζευγάρι μας βεβαίως… by Fernando Botero

Υλικά

  • 1 ψαρονέφρι γύρω στα 400 γρ.
  • 3 πιπεριές – κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί
  • 1 δισκάκι μανιταριών μικρών λευκών 400 γρ.
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • Αλάτι
  • Λεμονοπίπερο
  • Κίμινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • Κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

  • Κόβω σε κυβάκια το ψαρονέφρι, τις πιπεριές, τα σκόρδα, σε φέτες τα μανιτάρια.

  • Τα ρίχνω όλα μαζί σε τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο που να έχεις κάψει ελαφρώς.

  • Σοτάρω τρία τέσσερα λεπτά, προσθέτω αρκετό ελαιόλαδο, συνεχίζω το σοτάρισμα προσθέτω αλατοπίπερα και δάφνη. Αφήνω ώσπου να μαζέψουν όλα τα υλικά σε όγκο, σβήνω με κρασί, προσθέτω ελάχιστο νερό και συνεχίζω ώσπου να μαλακώσει το κρέας.

  • Μόλις το νερό σωθεί, όπως λέμε και μείνει με το λάδι του,

  • προσθέτω ένα πακετάκι κρέμα γάλακτος, βράζω για ελάχιστα ώστε να δέσουν τα υλικά και κατεβάζω απ’ τη φωτιά.

  • Πανέτοιμο το ψαρονέφρι, πολύχρωμο, ηδονικά γευστικό, περιμένει να πέσει πάνω απ’ τα (οπωσδήποτε) αλντέντε  σπαγγέτι.

Καλή σας απόλαυση

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *