• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αυστρία
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Πατάτες 0

Πουρές πατάτας ο πολύχρωμος

By Dimitra Cherouvim · On 09/05/2019


Απλά υλικά, εύκολες διαδικασίες που σας προσφέρουν ένα πιάτο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων θα έχουν την τύχη να το δοκιμάσουν. Η πως ένας απλός πουρές πατάτας γίνεται συναρπαστικά γευστικός, πικάντικος, πολύχρωμος, εορταστικός, αληθινό στολίδι για το τραπέζι σας, καθημερινό ή Κυριακάτικο.

Υλικά (κατ’ εκτίμηση της φόρμας σας)

  • 800 γρ. πατάτες
  • 1 λεπτό πράσο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • Ελαιόλαδο
  • Το χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του
  • Αλάτι
  • Πάπρικα καυτερή
  • Λίγο κύμινο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω σε χοντρά κομμάτια και τις βάζω να βράσουν σε κρύο νερό.
  • Όση ώρα οι πατάτες βράζουν, κόβω σε λεπτές ροδέλες τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Κόβω σε καρεδάκια τις πιπεριές μου.
  • Βάζω σε μεγάλο τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρω αρχικά τα κρεμμυδάκια με το πράσο. Προσθέτω τα καρεδάκια από τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το κύμινο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Επειδή πρόσφατα είχα πολλά λεμόνια στην κουζίνα μου και τη φλούδα τους την έκανα γλυκό, έξυσα τη φλούδα, τα έστυψα, ανακάτεψα χυμό και ξύσμα, γέμισα παγοκύστες και τις έβαλα στην κατάψυξη,έτσι σε πρώτη ζήτηση έχω έτοιμο χυμό και ξύσμα ταυτόχρονα για κάθε χρήση.
  • Σουρώνω τις βρασμένες πατάτες, τις πολτοποιώ με πιρούνι και προσθέτω στο κέντρο τους το μείγμα με τις πιπεριές και ανακατεύω καλά. Δοκιμάζω τον πουρέ, διορθώνω σε αλάτι και πάπρικα.
  • Προσθέτω και λίγο επιπλέον ωμό ελαιόλαδο και φορμάρω τον πουρέ μου σε φόρμα που να αποσπάται το κεντρικό της κομμάτι.
  • Αναποδογυρίζω σε πιατέλα και σερβίρω με τα υπέροχα κεφτεδάκια μαρέγκας.

Καλή σας επιτυχία

 

αλάτιελαιόλαδοκρεμμυδάκιλεμόνιπάπρικαπατάταπιπεριάπράσο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ορεκτικά

    Σκορδαλιά πατάτας-καρυδιών

  • Πατάτες

    Πατάτες – οι πικάντικες μπουκίτσες

  • Πατάτες

    Γλυκοπατάτας… ο κόκκινος πουρές

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License