Μανιτάρια πόρτομπέλο πεϊνιρλί

Μ’ αρέσουν. Μ’ αρέσουν πολύ. Απ’ την πρώτη στιγμή που τα είδα, απ’ την πρώτη στιγμή που είδα τη φόρμα τους, αυτήν την όμορφη, μικρή, γήινη “ομπρελίτσα”, γίνηκα τοσοδούλα και έτρεξα να κρυφτώ και να προστατευτώ απ’ τους κακούς των παραμυθιών μου.
Τα παραπάνω ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας μου. Και είναι αυτά που αφηγούμαι στα αγαπημένα μου μικρά όταν περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο παραμύθι που την ώρα τη βραδινή, θα αγκαλιαστούμε και θα πούμε τα φανταστικά, τα πολύχρωμα, τα περίτεχνα αληθινά μας.
Ανακατεύω λοιπόν ό,τι η ανθρώπινη, αστείρευτη φαντασία επιτρέπει ν’ ακούσουν και ταξιδεύουμε μαζί σε μαγικούς, λουλουδάτους τόπους, πότε με νεράιδες, πότε με νάνους και δράκους, πότε με τη στρογγυλεμένη πραγματικότητα που επιτρέπεται να ακούσουν τα παιδικά αυτάκια.
Και μετά, κάποια μεσημεριανή ώρα, όλοι μαζί μέσα στην κουζίνα μας, μετατρέπουμε τις νόστιμες “ομπρελίτσες” μας σε γευστικά πιάτα, με λίγα και γνωστά υλικά που θα ικανοποιήσουν την ασταμάτητη παιδική τους πείνα.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • Μια συσκευασία μανιταριών πόρτομπέλο
  • Τριμμένο κίτρινο τυρί που να λιώνει
  • Αβγά κατά προτίμηση μικρά
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Αλάτι ελάχιστο
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  • Αφαιρώ το ποδαράκι τους και με ένα κουταλάκι γλυκού αφαιρώ με προσοχή τη σάρκα τους.

  • Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και μαζί με την ψιλοκομμένη σάρκα των μανιταριών τα βάζω όλα σε τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύω και αφήνω ώσπου να πέσει ο όγκος τους. Αλατοπιπερώνω.

  • Μοιράζω το μείγμα στα έξι κεφάλια των μανιταριών και προσθέτω το τριμμένο τυρί.

  • Σκάβω μια λακουβίτσα στο τυρί και εκεί ρίχνω με προσοχή από ένα μικρό  αβγό.

  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ώσπου να δω να γίνεται το αβγό, περίπου οχτώ δέκα λεπτά.

  • Το μανιταροπεϊνιρλί μας έτοιμο, γευστικότατο να το απολαύσουμε με μια πράσινη σαλάτα.

Καλή σας επιτυχία

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *