Τα εύκολα, τα γρήγορα, τα νόστιμα. Για άλλη μια φορά πέστροφες στο τραπέζι μας παρέα με υπέροχα τοματίνια που φουρνίστηκαν παρέα και τα απολαύσαμε παρέα με αγαπημένα πρόσωπα. Πάντα σαλάτα πράσινη, πάντα συνοδευτικά για τα ψαρικά μας, πάντα δροσερό λευκό κρασί και βεβαίως σπιτικό ψωμί.
Υλικά
- 3 μεγάλες πέστροφες
- Πολλά τοματίνια, όσα χωράει το σκεύος
- 3 σκελίδες σκόρδο… και 4 καλό κάνουν
- 1 ξερό κρεμμύδι κόκκινο
- 1 λεμόνι μεγάλο, το χυμό του
- 1 κ.σ. βεγκέτα
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- Ελαιόλαδο… όσο αντέχει η ματιά σας
Διαδικασία
- Τακτοποιώ τις πέστροφες στο πυρέξ.
- Τις πασπαλίζω με τη βεγκέτα και ρίχνω μέσα την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, τα σκόρδα ψιλοκομμένα και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Περιλούζω με ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις ώσπου να ροδίσουν οι πέστροφες και όλα τα υλικά. Σβήνω το φούρνο και τότε ρίχνω πάνω από τα ψάρια ψιλοκομμένο αρκετό μαϊντανό. Αφήνω τις πέστροφες στο φούρνο ώσπου να στρώσω τραπέζι και βγάζω το πυρέξ τελευταία στιγμή, ώστε να είναι ζεστό αλλά όχι καυτό.
- Λουκούμι, λουκουμάκι, ψάρι, ψαράκι.
Καλή σας όρεξη
Leave a Reply