Πέννες μανιταροκρασοσκορδάτες

Ακόμα και με 130 γρ. πέννες, ναι ναι τις ζύγισα όταν τις είδα χωμένες και ξεχασμένες ανάμεσα σε άλλα ζυμαρικά, μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα, ένα πολύ πολύ νόστιμο φαγητό. Αρκεί βεβαίως να βοηθήσει σ’αυτό και το τι υπάρχει στο ψυγείο. Αλλά ακόμα και μανιτάρια να μην είχα, θα έβαζα σκέτα καραμελωμένα κρεμμύδια και μπόλικο τυρί από πάνω τους. Είναι που ήθελα κάτι σε ζυμαρικό αλλά “άσπρο” χωρίς ντομάτες και κυρίως χωρίς χάσιμο χρόνου, μιας και είχαμε βγάλει πολλές σπιτικές δουλειές με το έτερον ήμισυ. Μου πήρε σκάρτα 20 λεπτά για να φτιάξω τις πέννες μας, λίγο πριν κάτσουμε για το μεσημεριανό μας. Στο εικοσάλεπτο βάλε και το στρώσιμο του τραπεζιού και τη χωριάτικη που συνόδεψε τις πεντανόστιμες πέννες μας. Είναι η αγαπημένη και γρήγορη διαδικασία του τηγανιού που φτιάχνεις ό,τι σάλτσα θέλεις και εκεί μέσα “πετάς” με αγάπη πάντα, το ζυμαρικό που θα θελήσεις να βράσεις. Μικρό σχόλιο. Αυτό το καλοκαίρι έχω πάθει έρωτα με τα μυρωδικά απ’ τις γλάστρες μου, τα βάζω παντού.

Υλικά (2-3 μερίδες ή για 2 πεινασμένα άτομα – οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, ό,τι υπήρχε)

  • 130 γρ. πέννες
  • 350 γρ. μανιτάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο – και 4 σήκωνε το φαγητό
  • 1 κ.γ. κοφτό μουστάρδα – ό,τι ποιότητα υπάρχει στο ψυγείο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί – αυτό που θα μας φτιάξει τη ζουμερή σάλτσα
  • Ελαιόλαδο
  • Φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να βάλω σε ένα μικρό κατσαρόλι, μιας και οι πέννες μου είναι λίγες, νερό για να βράσω το ζυμαρικό. Αφού τακτοποιώ το κατσαρολάκι μου, αρχίζω με τα μανιτάρια. Τα καθαρίζω με ένα πανάκι και τα κόβω σε χοντρές σχετικά φέτες. Καθαρίζω και τις σκελίδες σκόρδου. Πλένω τα κλωναράκια της ρίγανης.

  • Βάζω σε ένα άνετο τηγάνι τις φέτες των μανιταριών και τις σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες. Αλατίζω και ανακατεύω ελαφρά.

  • Προσθέτω αρκετό ελαιόλαδο στο οποίο έχω αναμείξει τη μουστάρδα. Σοτάρω καλά και σβήνω με το κρασί. Περιμένω 2-3 λεπτά και προσθέτω ελάχιστο νερό. Αφήνω 1-2 λεπτά να δέσουν τα υλικά και σβήνω το μάτι ή το γκάζι.

  • Βγάζω τις πέννες αλ ντέντε, σουρώνω και τις βάζω αμέσως στο κέντρο  των μανιταριών, στο τηγάνι.

  • Ανακινώ ή ανακατεύω απαλά και σερβίρω αμέσως.

  • Πασπαλίζω τα πιάτα με ολόκληρα φυλλαράκια ρίγανης, ξερή μυζήθρα και μπόλικο μαύρο πιπέρι.

 

Σίγουρη επιτυχία και πιο σίγουρη απόλαυση

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *