• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Ζυμαρικά 0

Πέννες μανιταροκρασοσκορδάτες

By Dimitra Cherouvim · On 22/08/2020

Ακόμα και με 130 γρ. πέννες, ναι ναι τις ζύγισα όταν τις είδα χωμένες και ξεχασμένες ανάμεσα σε άλλα ζυμαρικά, μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα, ένα πολύ πολύ νόστιμο φαγητό. Αρκεί βεβαίως να βοηθήσει σ’αυτό και το τι υπάρχει στο ψυγείο. Αλλά ακόμα και μανιτάρια να μην είχα, θα έβαζα σκέτα καραμελωμένα κρεμμύδια και μπόλικο τυρί από πάνω τους. Είναι που ήθελα κάτι σε ζυμαρικό αλλά “άσπρο” χωρίς ντομάτες και κυρίως χωρίς χάσιμο χρόνου, μιας και είχαμε βγάλει πολλές σπιτικές δουλειές με το έτερον ήμισυ. Μου πήρε σκάρτα 20 λεπτά για να φτιάξω τις πέννες μας, λίγο πριν κάτσουμε για το μεσημεριανό μας. Στο εικοσάλεπτο βάλε και το στρώσιμο του τραπεζιού και τη χωριάτικη που συνόδεψε τις πεντανόστιμες πέννες μας. Είναι η αγαπημένη και γρήγορη διαδικασία του τηγανιού που φτιάχνεις ό,τι σάλτσα θέλεις και εκεί μέσα “πετάς” με αγάπη πάντα, το ζυμαρικό που θα θελήσεις να βράσεις. Μικρό σχόλιο. Αυτό το καλοκαίρι έχω πάθει έρωτα με τα μυρωδικά απ’ τις γλάστρες μου, τα βάζω παντού.

Υλικά (2-3 μερίδες ή για 2 πεινασμένα άτομα – οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, ό,τι υπήρχε)

  • 130 γρ. πέννες
  • 350 γρ. μανιτάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο – και 4 σήκωνε το φαγητό
  • 1 κ.γ. κοφτό μουστάρδα – ό,τι ποιότητα υπάρχει στο ψυγείο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί – αυτό που θα μας φτιάξει τη ζουμερή σάλτσα
  • Ελαιόλαδο
  • Φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Το πρώτο που κάνω είναι να βάλω σε ένα μικρό κατσαρόλι, μιας και οι πέννες μου είναι λίγες, νερό για να βράσω το ζυμαρικό. Αφού τακτοποιώ το κατσαρολάκι μου, αρχίζω με τα μανιτάρια. Τα καθαρίζω με ένα πανάκι και τα κόβω σε χοντρές σχετικά φέτες. Καθαρίζω και τις σκελίδες σκόρδου. Πλένω τα κλωναράκια της ρίγανης.

  • Βάζω σε ένα άνετο τηγάνι τις φέτες των μανιταριών και τις σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες. Αλατίζω και ανακατεύω ελαφρά.

  • Προσθέτω αρκετό ελαιόλαδο στο οποίο έχω αναμείξει τη μουστάρδα. Σοτάρω καλά και σβήνω με το κρασί. Περιμένω 2-3 λεπτά και προσθέτω ελάχιστο νερό. Αφήνω 1-2 λεπτά να δέσουν τα υλικά και σβήνω το μάτι ή το γκάζι.

  • Βγάζω τις πέννες αλ ντέντε, σουρώνω και τις βάζω αμέσως στο κέντρο  των μανιταριών, στο τηγάνι.

  • Ανακινώ ή ανακατεύω απαλά και σερβίρω αμέσως.

  • Πασπαλίζω τα πιάτα με ολόκληρα φυλλαράκια ρίγανης, ξερή μυζήθρα και μπόλικο μαύρο πιπέρι.

 

Σίγουρη επιτυχία και πιο σίγουρη απόλαυση

αλάτιελαιόλαδοκρασίμανιτάριπένναρίγανησκόρδο
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι σε σάλτσα τοματίνι και βασιλικού

  • Ζυμαρικά

    Σπαγγέτι βρούβας τα ταπεινά

  • Ζυμαρικά

    Σαλιγκάρια pasta-με κιμά και τυριά

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License