• Σχετικά
  • Ανά Κατηγορία
  • Κυρίως Πιάτα
    • Αβγά
    • Ζαρζαβατικά
    • Ζυμαρικά
    • Ζύμες
    • Θαλασσινά
    • Κιμάς
    • Κοτόπουλο
    • Κρέατα
    • Όσπρια
    • Ρύζια
    • Σούπες
    • Ψάρια
  • Ορεκτικά
    • Πατάτες
    • Πίτες
  • Σαλάτες
  • Γλυκά
    • Γλυκά Κουταλιού
    • Κέικ
    • Κρέμες
    • Μαρμελάδες
    • Παγωτά
  • Γεύσεις του κόσμου
    • Αλβανία
    • Βουλγαρία
    • Γαλλία
    • Δανία
    • Ιράν
    • Ισπανία
    • Ισραήλ
    • Ιταλία
    • Κούβα
    • Κροατία
    • Νέα Υόρκη
    • Ολλανδία
    • Πολωνία
    • Ρουμανία
    • Ρωσία
    • Σερβία
Food Collection
Αβγά 0

Ομελέτα με καρδιές σπανάκι

By Dimitra Cherouvim · On 23/01/2018

Πριν μέρες αγόρασα σπανάκι και τα σχετικά υλικά για να φτιάξω μια σπανακοτυρόπιτα. Όπως καθάριζα λοιπόν το σπανάκι, κοντό, τρυφερό και φρεσκότατο, έβλεπα τις καρδούλες του, ακόμα πιο τρυφερές και λυπήθηκα να τις βάλω και αυτές στην πίτα μου. Τις αφαίρεσα λοιπόν απ’ το σπανάκι, τις έπλυνα καλά, τις στέγνωσα, τις τύλιξα με χαρτί κουζίνας και τις φύλαξα σε σακουλάκι στο ψυγείο, με σκοπό να τις χρησιμοποιήσω μερικές μέρες μετά, σε μια γρήγορη και ξεχωριστή ομελέτα. Πράγμα που έκανα σήμερα και σας την παρουσιάζω. Η βασική ιδέα λοιπόν είναι η αξιοποίηση της τρυφερής καρδούλας στην ομελέτα και η χρησιμοποίηση του υπόλοιπου σπανακιού για ό,τι άλλο θελήσετε να φτιάξετε. Πίτα ή σπανακόρυζο.

Υλικά (για 1-2 άτομα)

  • 1οο-150 γρ. φρέσκες τρυφερές καρδούλες από σπανάκι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 αβγά
  • 1 μπολάκι τυρί τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βεγκέτα
  • Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένω τις καρδούλες απ’ το σπανάκι, καθαρίζω και κόβω σε ροδέλες το κρεμμυδάκι. Βάζω το κομμένο κρεμμυδάκι σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και το σοτάρω.

  • Προσθέτω τις καρδούλες απ’ το σπανάκι, αλατίζω ελαφριά και ρίχνω και τη βεγκέτα. Ανακατεύω καλά ώσπου να πέσει ο όγκος του και να σοταριστεί.

  • Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφριά τα δυο αβγά με το τριμμένο τυρί και το ρίχνω στο σπανάκι.

  • Ανακατεύω τα υλικά, αφήνω να ψηθεί καλά η ομελέτα από την κάτω πλευρά και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και ενός πιάτου την γυρίζω ανάποδα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

  • Την ιδιαίτερη και γευστικότατη ομελέτα με σπανάκι την σερβίρω ζεστή και με πράσινη σαλάτα.

Καλή σας επιτυχία

αβγόαλάτιβεγκέταελαιόλαδοκρεμμυδάκισπανάκι
Share Tweet

Dimitra Cherouvim

You Might Also Like

  • Αβγά

    Ομελέτα φούρνου με baby κολοκυθάκια

  • Αβγά

    Αβγά μάτια φούρνου με λαχανικά

  • Αβγά

    αβγά φούρνου τα μεσογειακά

No Comments

Leave a reply Cancel reply

BHMAGourmet Food Blog Awards 2016

Το food collection πρώτο με 436 ψήφους στο διαγωνισμό BHMAGourmet Food Blog Awards 2016 by IKEA.

Κατηγορίες

  • Αβγά
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Γλυκά
  • Γλυκά Κουταλιού
  • Ζαρζαβατικά
  • Ζυμαρικά
  • Ζύμες
  • Θαλασσινά
  • Κέικ
  • Κιμάς
  • Κοτόπουλο
  • Κρέατα
  • Κρέμες
  • Μαρμελάδες
  • Ορεκτικά
  • Όσπρια
  • Παγωτά
  • Πατάτες
  • Πίτες
  • Ρύζια
  • Σαλάτες
  • Σούπες
  • Ψάρια
ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Find us on Facebook

  • Ανά Κατηγορία
  • Γεύσεις του κόσμου
  • Σχετικά

Το περιεχόμενο του www.foodcollection.gr δημοσιεύεται κάτω από την άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International License. Creative Commons License